26 minut

21. prosince 2020

Část: Černé skládky v Ústí nad Labem

Obsah dílu

Očkování proti koronaviru — Kdo dostane vakcína jako první — Rozhodnutí o přechodu do 5. stupně — Bezplatné antigenní testování a v Brně museli na odběrovém stanocišti čelit agresivnímu cizinci — Personální nouze v nemocnici v Sušici — Nález vzácného hřebu v Milevsku — Na dnešní obloze je porovatelná Betlémská hvězda — Posudek o otravě Bečvy ještě není hotový — Prodej vánočních kaprů — Byty v Harrachově v havarijním stavu — Omezení provozu u hranic — Druhý spor ŘSD se soudcem VS — Černé skládky v Ústí nad Labem — Problémy cirkusů v péči o zvířata — Dražší parkování v Peci pod Sněžkou — Víno pro zdravotníky

Části dílu

00:56
Očkování proti koronaviru
    Očkovat proti covidu-19 se v Česku, stejně jako v dalších zemích EU, začne už mezi svátky - 27.prosince. Evropská léková agentura dnes první z vakcín proti koronaviru - tu americko-německou od firem Pfizer a BioNTech - schválila pro evropský trh.
    02:15
    Kdo dostane vakcína jako první
      Další podrobnosti k chronologii a jakémusi "jízdnímu řádu" očkování proti covidu v Česku má Ivana Malá - živě z Fakultní nemocnice v Praze v nemocnici Motole.
      04:55
      Rozhodnutí o přechodu do 5. stupně
        Rizikové skóre protiepidemického systému PES v Česku zůstává na hodnotě 76-ti bodů - a je tak 4.den v řadě v nejvyšším, fialovém 5.stupni.
        06:33
        Bezplatné antigenní testování a v Brně museli na odběrovém stanocišti čelit agresivnímu cizinci
          Za včerejšek laboratoře v Česku vyhodnotily 11 tisíc testů na koronavirus - pozitivní byla 1/3 z nich - nejvíc od 7.listopadu. Probíhající bezplatné antigenní testování veřejnosti má pokračovat i na jaře.
          06:35
          Personální nouze v nemocnici v Sušici
            V personální nouzi kvůli nákaze covidem-19 je v tyto předvánoční dny nemocnice v Sušici. Nakažený je v ní v průměru každý 7. zdravotník.
            08:18
            Nález vzácného hřebu v Milevsku
              Teď jeden objev, zpráva o něm se dnes z jižních Čech rozletěla do světa. A právě v tomto těsně předvánočním čase se týká - možná - jedné z nejvzácnějších křesťanských relikvií.
              10:54
              Na dnešní obloze je porovatelná Betlémská hvězda
                Na dnešní večerní a noční obloze je pozorovatelný výjimečný a mimořádně vzácný úkaz Betlémské hvězdy nad jihozápadním obzorem.
                11:31
                Posudek o otravě Bečvy ještě není hotový
                  Znalec v případu vyšetřování otravy řeky Bečvy chce na vypracování posudku víc času: Původní lhůta, do kdy ho měl odevzdat, vypršela včera.
                  12:11
                  Prodej vánočních kaprů
                    Od víkendu už se ve stáncích na obvyklých místech prodávají vánoční kapři. Nabídka i ceny jsou srovnatelné s loňskem. A i tentokrát na fairovost prodeje dohlížejí kontroloři Obchodní inspekce a Státní veterinární správy.
                    13:19
                    Byty v Harrachově v havarijním stavu
                      8 bytů v obecním panelovém domě v Harrachově, které nechalo město vybudovat ve střešní nástavbě, je v havarijním stavu. Až takovém, že podle technického posudku, který si radnice nechala zpracovat, hrozí zřícení celé střešní nástavby.
                      15:00
                      Omezení provozu u hranic
                        Převozníci na Lipně u hranic s Rakouskem teď přepravují o polovinu míň cestujících, než je obvyklé v normálních časech. Nejvíc ubylo pendlerů a do Rakouska momentálně nejezdí ani lyžaři - hranice jsou pro ně zavřené.
                        16:40
                        Druhý spor ŘSD se soudcem VS
                          F. Kučera, místopředseda VS v Praze,odmítl prodat nebo vyměnit svůj pozemek u Jaroměře, nutný pro obchvat města.
                          18:33
                          Černé skládky v Ústí nad Labem
                            V Hrbovicích nedaleko Ústí nad Labem se potýkají s černými skládkami. Tuny odpadků tam nechávají většinou řidiči projíždějících aut. Obec úklid ročně stojí desetitisíce korun.
                            20:09
                            Problémy cirkusů v péči o zvířata
                              Epidemie covidu-19 doléhá i na cirkusy. Kvůli opatřením mohly letos na turné vyjet jen na dva měsíce. Navíc se na ně nevztahují žádné státní kompenzace ani úlevy.
                              22:02
                              Dražší parkování v Peci pod Sněžkou
                                Se zavedením nového dopravního terminálu se v Peci pod Sněžkou zdražuje parkování: na některých místech o víc než 100 korun. Město musí financovat úvěr ve výši 130 milionů.
                                23:39
                                Víno pro zdravotníky
                                  Jihomoravští vinaři se rozhodli podpořit zdravotníky ve Fakultní nemocnici v Praze-Motole. Pošlou jim 500 lahví vína - jako poděkování za jejich práci v boji s koronavirem.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž26 minut
                                  Další díl
                                  22. prosince 2020

                                  Přehled dílů

                                   
                                  Stopáž26 minut

                                  13. června

                                  Dodávka vrtulníků pro armádu je kompletní — Armádní ukázky na havlíčkobrodském letišti — Policie zadržela aktivisty — 3 lidi a 1 firmu policie obvinila z obecného ohrožení v souvislosti s požárem Domova Alzheimer v Roztokách u Prahy. — Po třech letech se do Hradce Králové vrátily sdílené elektrokoloběžky — Nákup nemovitostí ve vyloučených lokalitách — Karlovy Vary mají první vážné zájemce o provozování Zámeckých lázní — Budoucnost Trojzemí — Vodovod ve Václavicích — Pražská Fakultní Thomayerova nemocnice opravila budovu plicní kliniky — Obavy z nové střelnice v Táboře — Po pěti letech restaurátoři dokončili obnovu první z pyramid v kutnohorské kostnici. — Lipno bude znovu hostit speciální sportovní akci. Několik dní po letní olympiádě se tam uskuteční 13.ročník Lipno Sport Festivalu. — Stolní hry místo mobilů — Lamy alpaka jako terapie pro seniory

                                  13. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  12. června

                                  Dostupnost bydlení v Praze se opět zhoršila — Nová bytová čtvrť by měla vzniknout i na pozemcích letiště v pražských Letňanech — Oproti tomu nad kolejištěm pražského hlavního nádraží se zřejmě stavět bude. Vedení hlavního města tam změnu územního plánu schválilo. — Zmírnění pravidel pro výstavbu ve městech — Kvůli vyšší dani z nemovitosti se řada lidí začala zbavovat rekreačních chalup — Pražská technická správa komunikací udělala stavební zábor kolem petičního stánku před úřadem vlády — Problémy s digitalizací technických průkazů — Dálnici D7 zablokovala nehoda kamionu — Hromadná nehoda uzavřela pražský Dejvický a Bubenečský tunel v komplexu Blanka ve směru na Troju — Až dvousetkilometrovou rychlost testují v těchto dnech železničáři na trati mezi Táborem a Olbramovicemi — Právě na zavedení jednotného evropského zabezpečovacího systému na železnici se Česko chystá už 8 let — Problémy s osvětlením stadionu — V Hradci Králové začal festival Rock for People — Nechranická přehrada u Chomutova prochází největší rekonstrukcí od své výstavby v 60.letech minulého století — Zoologická zahrada v Táboře otevřela záchranné centrum pro státem zabavené chladnomilné šelmy jako levharty, pumy nebo tygry usurijské — Záchrana kriticky ohroženého motýla

                                  12. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  11. června

                                  Po deseti letech Česko netrápí sucho — Zpoždění sečí kvůli dešťům — Obnova vodovodní infrastruktury — Města a obce přišly o značnou část daní z hazardu — Demolice budovy bývalých jatek v Žatci — Rekonstukce mostu Dr. Edvarda Beneše — Odstranění poškozeného vagonu RegioJet — Dotace na nové nájemní byty pro obce — Ekologická recyklace spotřebičů — Písek se chystá energeticky využívat odpad — Screening sluchu u pětiletých dětí — Ve Starém Vestci na Nymbursku hořela ubytovna — Plný stav policistů na Děčínsku — Zítra začne festival Rock for People

                                  11. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  10. června

                                  Autobusové zastávky pouze na znamení — Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO — Výsledky referend — Odklízení poškozeného vagónu RegioJet — Požár v historickém centru Prahy — Dostavba dálnice D4 — Těžká technika demoluje most v Semilech — Vlaky jezdí podle nového řádu — Pokles nezaměstnanosti — 82 let od vypálení Lidic — Frýdlant sníží daň z nemovitosti — Českým nemocnicím stále scházejí dárci krve — Poslední zápas před ME ve fotbale — Tlející dvřevo i v hospodářských lesích — Stovky chemiků napříč NATO cvičí v ČR — 50 milionů pro ústecké filmaře

                                  10. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  7. června

                                  Odklízení po vlakovém neštěstí — Obnovení provozu na trati — Mobilní signál na železničních koridorech — Sporný kurhový objezd v Českém Krumlově — Nehoda sanitky na Třebíčsku — Reklamace oprav na D1 u Koberovic — Začaly volby do Evropského parlamentu — Referenda v rámci evropských voleb — Na Ještěd začnou jezdit autobusy — Rekonstrukce liblínské rozhledny — Začín 16. ročník noci kostelů — Nejdek má po deštích špatnou vodu — Zajištění skal a svahů u Vltavy v Boršově — Rytířský řád pro českého mistra skláře

                                  7. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  6. června

                                  Železniční neštěstí v Pardubicích — Stav zraněných po srážce vlaků — Zabezpečovací systém na trati — Podobné železniční nehody — Komplikace na železnici kvůli srážce vlaků — Likvidace následků železniční nehody — Reakce na nehodu na sociálních sítích — Přípravy na volby do Evropského parlamentu — Výjimečný trest za vraždu na Svitavsku — Za znásilnění a pokus o vraždu 19 let vězení — V Praze skončila opatření proti velké vodě — Výstraha před bouřkami — Setkání párů z nové řady StarDance

                                  6. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  5. června

                                  Přibývá nehod sanitních vozů — Hromadná nehoda deseti aut na dálnici D1 v Brně — Další uvolnění trhu práce pro cizince — Nová firma u Českých Budějovic — Málo asistentů pedagoga na středních školách — Bezpečnější železniční přejezdy — Sesuv svahu pod železniční tratí na Litoměřicku — Na jižním Plzeňsku zemřel dělník — Policie dopadla podezřelého z vraždy — Spor kvůli parkování na Litoměřicku — Sporná výběrová řízení na školách — V Liberci začal třídenní festival dětského čtenářství — Petize za záchranu provozu v centru Kasárna Karlín — On-line rezervace a návštěvnost památek — Opravené terasy Křižíkových pavilonů

                                  5. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  4. června

                                  Likvidace následků záplav ve Štěnovicích — Blesk udeřil na Jindřichohradecku — Situace na Vltavě a jejích přítocích se po silných deštích uklidňuje — Otava zaplavila plovárnu v Písku — Škody na úrodě jahod po přívalových deštích — Spor o podobu rychlodráhy z Prahy do Drážďan — Starosta Zlatníků ve funkci skončil — Uznávání vzdělání ukrajinských lékařů — Kácení v Prachovských skalách — Požár kamionu na D1 — Polygon pro práci pod vysokým napětím — Sbírka Karla Tutsche — Koncert Stinga pod širým nebem v Plzni — Firma v Klášterci nad Ohří zazdila otvory pro Rorýse — Koně Převalského ze Zoo Praha v pořádku přiletěli do Kazachstánu — Expedice Z101 se vrátila z Afriky

                                  4. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  3. června

                                  Ničivé přívalové deště na západě Čech — Likvidace škod po lijácích na Plzeňsku — Deště zvedly i hladinu Vltavy v Praze — Stav zraněných po úderu blesku — Jak se chránit před úderem blesku — Omezení kvůli stavbě Dvoreckého mostu — Omezení kvůli opravě mostu v Pardubicích — Provizorní most ze dřeva poškozuje auta — Pilotní projekt žádostí o dávky na poště — Výpadek internetových služeb České pošty — Spor o novou školu v Ledenicích — Sanitka Golem v Náchodě — Zájem škol o vodácke kurzy na Vltavě — Svalnatá babička mistryní Evropy — Speciální videohra k výročí Franze Kafky

                                  3. 6. 2024 na ČT1
                                  Stopáž26 minut

                                  31. května

                                  Nový orientační systém v nemocnicíh — Poslední den na úhradu daně z nemovitosti — Modernizace železničního uzlu v Pardubicích — Podezření na investiční podvod s whisky — Meteorologové varují před povodněmi — Vstupné 250 korun na páternoster — Aviatická pouť v Pardubicích — Nebezpečí srážky se zvěří — Hotely u Lipna na léto ze tří čtvtin plné — Návrat toků na Plzeňsku do původních koryt — Přehlídka dovedností žáků oboru gastronomie — Distribuce úhoře v severních Čechách — Tisíce skautů na zámku Valeč

                                  31. 5. 2024 na ČT1

                                  Napište nám