26 minut

17. září 2020

Část: Nová nařízení vlády

Obsah dílu

Headlines — Nová nařízení vlády — Kontrolují se nařízení? — Krajští hygienici nestíhají — Nový semafor — Slováci se vrací domů — Příprava voleb postoupila — Soud o pádu mostu ve Vilémově — Volby 2020 Zlínský kraj — Volební debata — Neobvyklou podívanou dnes měli návštěvníci krkonošského Špindlerova Mlýna — Na Šumavě se usadila druhá vlčí smečka — Zastupitelům Děčína nepodařilo zvolit nové vedení. — Muž zachránil řidiče z hořícího auta — Podprůměrná úroda jablek — Chotěboř bojuje za zelenou plochu nedaleko centra města — Nová judo aréna v Jablonci — Skončí Havelské tržiště? — Nová škola v Bartošovicích v Orlických horách

Části dílu

00:12
Headlines
    Přehled zpráv.
    01:09
    Nová nařízení vlády
      Ministerstvo zdravotnictví zavádí - další plošná opatření - proti šíření koronaviru. Nejvíc nakažených je - ve věkové skupině 20 až 29 let.
      02:22
      Kontrolují se nařízení?
        Omezení otevírací doby restaurací a barů platí už týden v Praze a od pondělí také v celých středních Čechách. V souvislosti s tím se ale objevilo nečekané úskalí. Zatím prakticky nikdo nehlídá, zda nová opatření provozovatelé těchto zařízení dodržují.
        03:29
        Krajští hygienici nestíhají
          A kvůli aktuální situaci - schází třeba pražské hygienické stanici - asi stovka zaměstnanců.
          05:12
          Nový semafor
            Ministerstvo zdravotnictví také - aktualizovalo takzvaný "Semafor", tedy mapu - rozšíření a rizika nákazy v Česku.
            07:16
            Slováci se vrací domů
              Dnes naposledy také mohou lidé cestovat na Slovensko bez omezení. Od půlnoci už musejí mít po překročení hranic negativní test na covid-19, nebo nastoupit do karantény.
              08:44
              Příprava voleb postoupila
                V Dobrušce odhalili některá sporná místa předpisů. Třeba když volič v karanténě či nemocný neodvolí 30. září, jak má, ale přijde 2.nebo 3.října do svého okrsku.
                10:37
                Soud o pádu mostu ve Vilémově
                  Havlíčko-brodský soud začal znovu rozplétat - okolnosti pádu mostu ve Vilémově. V září 2014 tam - pod troskami zemřeli 4 dělníci, kteří pracovali na jeho opravě.
                  11:31
                  Volby 2020 Zlínský kraj
                    Série předvolebních debat pokračuje Zlínským krajem. K nej-důležitějším tématům tam patří zdravotnictví, konkrétně chystaná stavba nové nemocnice. Zásadními změnami v regionu prochází i veřejná doprava. A s nimi přišla také řada komplikací.
                    14:17
                    Volební debata
                      Debata se stranickými lídry se tak dnes týká Zlínského kraje. Mluvit se bude hlavně o problémech tohoto regionu. Pozvaní jsou zástupci uskupení a stran, které mají podle průzkumů v preferencích největší podporu voličů.
                      14:47
                      Neobvyklou podívanou dnes měli návštěvníci krkonošského Špindlerova Mlýna
                        Nad národním parkem létal vrtulník, který převážel betonové sloupy vysokého napětí.
                        15:25
                        Na Šumavě se usadila druhá vlčí smečka
                          Potvrdily to snímky z fotopastí a vzorky DNA, které zkoumali vědci z šumavského a bavorského národního parku. Především mladí vlci se stále častěji stahují do českých rezervací.
                          17:10
                          Zastupitelům Děčína nepodařilo zvolit nové vedení.
                            Mimořádně svolané zasedání - na které se poprvé v historii města někteří připojovali kvůli karanténě konferenčním hovorem - skončilo po hodině. Zastupitelé se totiž odmítli volbou nového vedení zabývat. A to už podruhé.
                            17:39
                            Muž zachránil řidiče z hořícího auta
                              Záchrana řidiče z hořícího auta. Došlo k ní včera - u Nepomuk na Orlicko-ústecku. Po nehodě tam zůstalo auto na střeše a začalo hořet.
                              18:03
                              Podprůměrná úroda jablek
                                Úroda jablek bude letos podle ovocnářů podprůměrná. V porovnání s minulým rokem by sice měla vzrůst o více než 8 procent, ale jen proto, že loňská sklizeň byla také velmi nízká.
                                18:36
                                Chotěboř bojuje za zelenou plochu nedaleko centra města
                                  Záměr uspořádat referendum neprošel. město ale slibuje veřejné projednávání záměru.
                                  20:23
                                  Nová judo aréna v Jablonci
                                    V Jablonci nad Nisou otevřeli judistickou halu. Místní klub se tak dočkal prostoru, kde může plno hodnotně trénovat. Na nové sportoviště se přijel podívat i olympijský vítěz Lukáš Krpálek.
                                    21:38
                                    Skončí Havelské tržiště?
                                      ednomu z nej-starších tržišť v Praze hrozí zánik. Havelské tržiště funguje od roku 1232, teď se má jeho plocha zmenšit skoro o třetinu a snížit se má i počet stánků.
                                      23:33
                                      Nová škola v Bartošovicích v Orlických horách
                                        Bartošovice v Orlických horách, malá obec na česko-polské hranici, se ode dneška mohou pochlubit novou budovou základní školy. Neslouží však klasické výuce, ale žákům s mentálním handicapem.
                                        Přehrát celé video
                                        Stopáž26 minut
                                        Další díl
                                        18. září 2020

                                        Přehled dílů

                                         
                                        Stopáž25 minut

                                        12. června

                                        Dostupnost bydlení v Praze se opět zhoršila — Nová bytová čtvrť by měla vzniknout i na pozemcích letiště v pražských Letňanech — Oproti tomu nad kolejištěm pražského hlavního nádraží se zřejmě stavět bude. Vedení hlavního města tam změnu územního plánu schválilo. — Zmírnění pravidel pro výstavbu ve městech — Kvůli vyšší dani z nemovitosti se řada lidí začala zbavovat rekreačních chalup — Pražská technická správa komunikací udělala stavební zábor kolem petičního stánku před úřadem vlády — Problémy s digitalizací technických průkazů — Dálnici D7 zablokovala nehoda kamionu — Hromadná nehoda uzavřela pražský Dejvický a Bubenečský tunel v komplexu Blanka ve směru na Troju — Až dvousetkilometrovou rychlost testují v těchto dnech železničáři na trati mezi Táborem a Olbramovicemi — Právě na zavedení jednotného evropského zabezpečovacího systému na železnici se Česko chystá už 8 let — Problémy s osvětlením stadionu — V Hradci Králové začal festival Rock for People — Nechranická přehrada u Chomutova prochází největší rekonstrukcí od své výstavby v 60.letech minulého století — Zoologická zahrada v Táboře otevřela záchranné centrum pro státem zabavené chladnomilné šelmy jako levharty, pumy nebo tygry usurijské — Záchrana kriticky ohroženého motýla

                                        12. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        11. června

                                        Po deseti letech Česko netrápí sucho — Zpoždění sečí kvůli dešťům — Obnova vodovodní infrastruktury — Města a obce přišly o značnou část daní z hazardu — Demolice budovy bývalých jatek v Žatci — Rekonstukce mostu Dr. Edvarda Beneše — Odstranění poškozeného vagonu RegioJet — Dotace na nové nájemní byty pro obce — Ekologická recyklace spotřebičů — Písek se chystá energeticky využívat odpad — Screening sluchu u pětiletých dětí — Ve Starém Vestci na Nymbursku hořela ubytovna — Plný stav policistů na Děčínsku — Zítra začne festival Rock for People

                                        11. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        10. června

                                        Autobusové zastávky pouze na znamení — Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO — Výsledky referend — Odklízení poškozeného vagónu RegioJet — Požár v historickém centru Prahy — Dostavba dálnice D4 — Těžká technika demoluje most v Semilech — Vlaky jezdí podle nového řádu — Pokles nezaměstnanosti — 82 let od vypálení Lidic — Frýdlant sníží daň z nemovitosti — Českým nemocnicím stále scházejí dárci krve — Poslední zápas před ME ve fotbale — Tlející dvřevo i v hospodářských lesích — Stovky chemiků napříč NATO cvičí v ČR — 50 milionů pro ústecké filmaře

                                        10. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        7. června

                                        Odklízení po vlakovém neštěstí — Obnovení provozu na trati — Mobilní signál na železničních koridorech — Sporný kurhový objezd v Českém Krumlově — Nehoda sanitky na Třebíčsku — Reklamace oprav na D1 u Koberovic — Začaly volby do Evropského parlamentu — Referenda v rámci evropských voleb — Na Ještěd začnou jezdit autobusy — Rekonstrukce liblínské rozhledny — Začín 16. ročník noci kostelů — Nejdek má po deštích špatnou vodu — Zajištění skal a svahů u Vltavy v Boršově — Rytířský řád pro českého mistra skláře

                                        7. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        6. června

                                        Železniční neštěstí v Pardubicích — Stav zraněných po srážce vlaků — Zabezpečovací systém na trati — Podobné železniční nehody — Komplikace na železnici kvůli srážce vlaků — Likvidace následků železniční nehody — Reakce na nehodu na sociálních sítích — Přípravy na volby do Evropského parlamentu — Výjimečný trest za vraždu na Svitavsku — Za znásilnění a pokus o vraždu 19 let vězení — V Praze skončila opatření proti velké vodě — Výstraha před bouřkami — Setkání párů z nové řady StarDance

                                        6. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        5. června

                                        Přibývá nehod sanitních vozů — Hromadná nehoda deseti aut na dálnici D1 v Brně — Další uvolnění trhu práce pro cizince — Nová firma u Českých Budějovic — Málo asistentů pedagoga na středních školách — Bezpečnější železniční přejezdy — Sesuv svahu pod železniční tratí na Litoměřicku — Na jižním Plzeňsku zemřel dělník — Policie dopadla podezřelého z vraždy — Spor kvůli parkování na Litoměřicku — Sporná výběrová řízení na školách — V Liberci začal třídenní festival dětského čtenářství — Petize za záchranu provozu v centru Kasárna Karlín — On-line rezervace a návštěvnost památek — Opravené terasy Křižíkových pavilonů

                                        5. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        4. června

                                        Likvidace následků záplav ve Štěnovicích — Blesk udeřil na Jindřichohradecku — Situace na Vltavě a jejích přítocích se po silných deštích uklidňuje — Otava zaplavila plovárnu v Písku — Škody na úrodě jahod po přívalových deštích — Spor o podobu rychlodráhy z Prahy do Drážďan — Starosta Zlatníků ve funkci skončil — Uznávání vzdělání ukrajinských lékařů — Kácení v Prachovských skalách — Požár kamionu na D1 — Polygon pro práci pod vysokým napětím — Sbírka Karla Tutsche — Koncert Stinga pod širým nebem v Plzni — Firma v Klášterci nad Ohří zazdila otvory pro Rorýse — Koně Převalského ze Zoo Praha v pořádku přiletěli do Kazachstánu — Expedice Z101 se vrátila z Afriky

                                        4. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž25 minut

                                        3. června

                                        Ničivé přívalové deště na západě Čech — Likvidace škod po lijácích na Plzeňsku — Deště zvedly i hladinu Vltavy v Praze — Stav zraněných po úderu blesku — Jak se chránit před úderem blesku — Omezení kvůli stavbě Dvoreckého mostu — Omezení kvůli opravě mostu v Pardubicích — Provizorní most ze dřeva poškozuje auta — Pilotní projekt žádostí o dávky na poště — Výpadek internetových služeb České pošty — Spor o novou školu v Ledenicích — Sanitka Golem v Náchodě — Zájem škol o vodácke kurzy na Vltavě — Svalnatá babička mistryní Evropy — Speciální videohra k výročí Franze Kafky

                                        3. 6. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        31. května

                                        Nový orientační systém v nemocnicíh — Poslední den na úhradu daně z nemovitosti — Modernizace železničního uzlu v Pardubicích — Podezření na investiční podvod s whisky — Meteorologové varují před povodněmi — Vstupné 250 korun na páternoster — Aviatická pouť v Pardubicích — Nebezpečí srážky se zvěří — Hotely u Lipna na léto ze tří čtvtin plné — Návrat toků na Plzeňsku do původních koryt — Přehlídka dovedností žáků oboru gastronomie — Distribuce úhoře v severních Čechách — Tisíce skautů na zámku Valeč

                                        31. 5. 2024 na ČT1
                                        Stopáž26 minut

                                        30. května

                                        Požár bytu na sídlišti v Chomutově — Požár drážního domku v Modřanech — Tragická nehoda rogala — Nehodu ultralightu nepřežil srnec — Záchrana pevností Terezín a Josefov — Sparta si postaví nový stadion na Strahově — Opravy na přehradě Skalka — Problémy s reklamací zájezdu — Zdražování parkovacích karet v Praze — Ceny parkování v dalších městech — Města na Vysočině řeší problém s parkováním — Rostoucí zájem o projekt Obědy do škol — Liberec mění vyhlášku o hazardu — Výstraha před povodněmi — Krkonošská mapa ČR zmizí dřív — Začíná houbařská sezóna — Dílo Davida Černého v Pardubicích

                                        30. 5. 2024 na ČT1

                                        Napište nám