26 minut

31. srpna 2018

Část: Kurzy pomoci nezaměstnaným

Obsah dílu

Headlines — Slevy jízdného pro studenty a seniory — Slevy v dalších městěch — Poldr na řece Krounce na Chrudimsku — Autobusy v Ústeckém kraji pojedou — Možné příčiny požáru zámku v H. Maršově — Žatec se připravuje na Dočesnou — Letecká přehlídka CIAF v Hradci Králové — V Krumlově končí projekt Kateřiny Šedé — Kurzy pomoci nezaměstnaným — Hendikepovaný plavec má dvě zlato — Instalace báně kostela v Šitboři — Festival Trutnoff v Brně — Festival Město lidem — Ulice hrůzy se konečně zbourá — Horácké divadlo v Jihlavě vstupuje do 79. sezóny — Tygřata na Hluboké — Vrátí se Filova díla na zámek?!

Části dílu

00:03
Headlines
    Přehled zpráv.
    01:16
    Slevy jízdného pro studenty a seniory
      Studenti a senioři budou mít od zítřka levnější áci, studenti a senioři starší 65-ti let budou mít od zítřka ve všech meziměstských autobusových a vlakových spojích výrazně levnější jízdné.
      03:28
      Slevy v dalších městěch
        Zlevnění jízdného pro mládež a seniory na meziměstských autobusových a vlakových spojích se přizpůsobují právě i města a jejich městská doprava: 75-%-ní slevu mají tito cestující od zítřka taky v Liberci, stejně jako v Ústí nad Labem.
        06:18
        Poldr na řece Krounce na Chrudimsku
          Po 10ti letech příprav získalo povodí Labe stavební povolení na vybudování obřího suchého poldru na řece Krounce na Chrudimsku. Stavba za 460 milionů korun se zahájí za rok. 140ti metrová hráz umožní při povodni záliv 68ti hektarů krajiny.
          08:08
          Autobusy v Ústeckém kraji pojedou
            Autobusy na veřejných linkách na Ústecku a na Děčínsku zítra vyjedou podle jízdního řádu. Ještě dnes dopoledne přitom hrozilo, že se tam lidi svých spojů nedočkají.
            09:18
            Možné příčiny požáru zámku v H. Maršově
              Experti a policejní vyšetřovatelé už vyloučili, že by požár zámku v Horním Maršově na Trutnovsku způsobila technická závada. Expertíza vzorků z požářiště příčiny zúžila na dvě - buď šlo o úmysl, nebo nedbalost.
              11:06
              Žatec se připravuje na Dočesnou
                Skoro 200 druhů piva, 60 pivovarů a přes 50 tisíc návštěvníků. Na žatecké Dočesné čekají letos rekordy. Největší oslavy chmele a piva ovšem zavřely od pátku do neděle střed města.
                12:50
                Letecká přehlídka CIAF v Hradci Králové
                  Na městském letišti v Hradci Králové je zase tento víkend svátek pro všechny příznivce letectví a letadel - začíná tam víkendová letecká přehlídka Czech International Air Fest.
                  15:37
                  V Krumlově končí projekt Kateřiny Šedé
                    Po třech měsících v Českém Krumlově končí projekt Kateřiny Šedé. V bytech historického centra se tam vystřídaly desítky rodin - celkem 300 dobrovolníků, kteří tam žili a tak říkajíc předváděli běžný život.
                    17:28
                    Kurzy pomoci nezaměstnaným
                      Kdo má zájem, jsou po celé republice dál v běhu kurzy pomoci nezaměstnaným. Pro zájemce jsou zdarma a i za pomoci modelových situací je učí nejen práci najít.
                      19:13
                      Hendikepovaný plavec má dvě zlato
                        K jedné zlaté medaili z Paralympijských her v Riu de Janeiru teď 27-tiletý handikepovaný plavec Arnošt Petráček přidal další dvě zlaté na mistrovství Evropy v Dublinu.
                        21:00
                        Instalace báně kostela v Šitboři
                          Patří k nejstarším kulturním památkám v Plzeňském kraji. I přesto komunisté plánovali jeho demolici a naděje na záchranu byla mizivá ještě před dvěma lety.
                          23:15
                          Festival Trutnoff v Brně
                            Nejstarší rockový festival v Česku, trutnovský Open Air, na který pravidelně jezdíval i prezident Václav Havel, se kvůli neshodám mezi pořadateli a radnicí v Trutnově stěhuje na jih Moravy.
                            24:28
                            Festival Město lidem
                              Živé záběry z centra Českých Budějovic. Jeho ulice a uličky na dva dny zaplnili hudebníci, žongléři, divadelníci a řada dalších umělců. V rámci dvoudenního pouličního festivalu Město lidem – lidé městu.
                              27:08
                              Ulice hrůzy se konečně zbourá
                                Ústecký magistrát nechá zbourat vybydlenou ulici Na Nivách ve vyloučené lokalitě Předlice. K zemi půjdou dva bloky domů. Akci už schválila rada města, teď musí vybrat demoliční firmu. První část se začne bourat do konce letošního roku.
                                28:48
                                Horácké divadlo v Jihlavě vstupuje do 79. sezóny
                                  Zmodernizovalo a zlepšilo zázemí pro diváky i herce a připravilo repertoár vztahující se ke 100. výročí vzniku Československa. Sezónu odstartují česko-slovenskou premiérou inscenace Tisícročná včela.
                                  37:32
                                  Tygřata na Hluboké
                                    Čtyři mláďata tygra ussurijského dnes poprvé poznávala výběh v jihočeské zoo Hluboká. Narodila se už v květnu, ale ven je ošetřovatelé pustili až teď.
                                    39:16
                                    Vrátí se Filova díla na zámek?!
                                      Ústecký kraj si chtěl od majitelky zámku v Peruci na Lounsku převzít pamětní síň Emila Fily. Dominika Matušová ale na jednání nedorazila. Výstavní síň s odkazem slavného kubistického malíře provozovala před rekonstrukcí zámku Galerie Bendikta Rajta. Jejím
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž26 minut
                                      Další díl
                                      3. září 2018

                                      Přehled dílů

                                       
                                      Stopáž26 minut

                                      31. května

                                      Nový orientační systém v nemocnicíh — Poslední den na úhradu daně z nemovitosti — Modernizace železničního uzlu v Pardubicích — Podezření na investiční podvod s whisky — Meteorologové varují před povodněmi — Vstupné 250 korun na páternoster — Aviatická pouť v Pardubicích — Nebezpečí srázky se zvěří — Hotely u Lipna na léto ze tří čtvtin plné — Návrat toků na Plzeňsku do původních koryt — Přehlídka dovedností žáků oboru gastronomie — Distribuce úhoře v severních Čechách — Tisíce skautů na zámku Valeč

                                      31. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      30. května

                                      Požár bytu na sídlišti v Chomutově — Požár drážního domku v Modřanech — Tragická nehoda rogala — Nehodu ultralightu nepřežil srnec — Záchrana pevností Terezín a Josefov — Sparta si postaví nový stadion na Strahově — Opravy na přehradě Skalka — Problémy s reklamací zájezdu — Zdražování parkovacích karet v Praze — Ceny parkování v dalších městech — Města na Vysočině řeší problém s parkováním — Rostoucí zájem o projekt Obědy do škol — Liberec mění vyhlášku o hazardu — Výstraha před povodněmi — Krkonošská mapa ČR zmizí dřív — Začíná houbařská sezóna — Dílo Davida Černého v Pardubicích

                                      30. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      29. května

                                      Zaměstnanci soudů dnes stávkovali za vyšší platy — Platy pracovníků soudu — Výstavba nových čtvrtí v Praze — Využití chátrajících pražských zámků — Demolice historické textilní továrny — Výsadkářský závod Airborne Triathlon — Karlovarsku chybí veterinární pohotovosti — První útoky vlků na Vysočině — Záchrana pozorovatelny ryb na Domařlicku — Ovocné sady se promění na solární parky — Vzácný korýš listonoh letní v Brdech — Kendeho vila jako připomínka židovské komunity — Navzdory handicapu mladý rybář bojuje

                                      29. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      28. května

                                      Spor o zavedení spádovosti středních škol — Stavba nových gymnázií — Starosta Zlatníků podezřelý z tunelování — Podmíněné tresty za smrt dítěte při závodech — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Využití a údržba krytů civilní ochrany — Užívání nikotinových výrobků a alkoholu — Trest pro majitele rotvailerů z Holýšova — Zdravotní stav napadené dívky byl vážný — Výrazně roste zájem o školy v přírodě — Koupaliště zahajují sezonu — V pražském planetáriu začaly první stavební práce — Na Šumavě se podařilo stabilizovat populaci vydry říční — Příprava na koncert ZUŠ Open — Výluka vysílače Krásné

                                      28. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      27. května

                                      Čeští hokejisti jsou mistry světa — Padělané vstupenky — Oslavy titulu z hokejového šampionátu — Soud se žhářem — Zájem o startovací byty v Hradci Králové — Bydlení pro život — Soud v Náchodě před středeční stávkou — Neproplacené škody za zmrzlé ovoce — Palírnám končí sezóna — Díky radarům v Českém Krumlově ubylo přestupků — Základy sebeobrany pro děti v Chomutově — Přívalové deště na Plzeňsku — Jihočech pře 82 lety operoval Heydricha — Proměna pražského ostrova Štvanice — Záchrana čapích hnízd po bouřkách

                                      27. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      24. května

                                      Dostavba části pražského okruhu — Hromadná nehoda na I/35 na Orlickoústecku — Zákaz předjíždění kamionů na D1 — Nárust počtu případů páté nemoci — Vlaková ehoda u hlavního nádraží v Praze — Bezpečnostní přeliv na přehradě Orlík — Meteorologové varují před bouřkami — Ubývá venkovských prodejen — Dražší ovoce a zelenina — Nákupy ovoce a zeleniny v Polsku — Referendum proti vzniku kasina na Děčínsku — Šachta svatého Jiří u Jihlavy se stále propadá — Uctění obětí tzv. jáchymovského pekla — Zemřel herec a režisér Jan Kačer — Rekonstrukce horské chaty na Korábu

                                      24. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      23. května

                                      Burza práce pro horníky na Mostecku — Zetor propustí 160 lidí — Čtvrtfinále hokejového šampionátu — Hokejové čtvrtfinále na náměstí v Táboře — Studny nesplňují limity pro pitnou vodu — Vojenské cvičení Joint Fires 2024 — 12 zraněných po nehodě autobusu — Letecký spoj z Karlových Varů do Taškentu — Na stadionu v Plzni zasahovali těžkooděnci — Oprava poškozené památky — Připomínky k projektu Nový Hlavák — Lázně Luhačovice po rekonstrukci — Mimořádný zájem o výpravy do šumavské divočiny

                                      23. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž25 minut

                                      22. května

                                      Novela o umístění dětí do školek — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — Blesková povodeň v Blížejově na Domažlicku — Klesá poptávka po brigádnících — Pražští radní jednají o projktu Nové Holešovice — Zdržení výstavby přivaděče k D3 u Českého Krumlova — Nárůst počtu krádeží aut — Hokej na velkoplošných obrazovkách — Cvičení hasičů v Národním parku České Švýcarsko — Správa šumavského parku uzavřela cestu k Bílé strži — Nová expozice ledních medvědů v Zoo Praha

                                      22. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      21. května

                                      V Plzni začala oprava dálničního obchvatu — Kilometrové kolony u německých hranic — Převaděči před soudem — Přibývá nehod malých letadel — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — 10 let od rozsudků v metanolové kauze — Dva mrtví po srážce auta s vlakem — Petice občanů proti těžbě kamene — Fotovoltaická elektrárna v dolu Bílina — Uctění padlých vojáků — Hasiči procvičí zásah u požáru lesa — Rychlostaba bytů ve Žďáru nad Sázavou — Vyšetřování zakázky na dětské hřiště — Lovosice mají nově bezbariérové nádraží — Cyklisté místo vlaků u Chrástu — Nejlepší rybáři světa na Vltavě

                                      21. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž26 minut

                                      20. května

                                      Problémy s platbami kartou v MHD v Hradci Králové — Dostavba dálnice D3 u Tábora — Dopravní komplikace kvůli stavbě D35 — Sporný projekt Nové Holešovice — Rekordní počty nehod motorkářů na českých silnicích — Aplikace mapující dopravní nehody — Spotřeba piva v restauracích klesá — Havrani ničí úrodu na jihu Čech — Pomoc neúspěšným uchazečům o studium na SŠ — Muzeum genocidy ve vlakové soupravě — Žižkovský Mordor nahradí bytový projekt — Žací loď na Boleváku v Plzni — Obnovená tradice na Vysočině

                                      20. 5. 2024 na ČT1

                                      Napište nám