26 minut

19. března 2012

Část: O přijímání nových studentů na plzeňská práva rozhodne ministr školství až příští týden

Obsah dílu

Headlines — Péče o seniory v Ryjicích na Ústecku je ohrožena — O přijímání nových studentů na plzeňská práva rozhodne ministr školství až příští týden — Plán Šumavské elektrické dráhy blokuje na Lipensku investice — V okolí hradu Hazenburk mohou ležet prudce jedovaté návnady — Spor o nepovolenou skládku v Mikulovicích na Pardubicku — V Praze se na ulici propadlo osobní auto — Spory v karlovarské záchrance — Pro rušení Nemocnice Pelhřimov není důvod — Zámek v Hrochově Týnci obec nechce, nedaří se ho ani prodat — Petice proti reformě regionálního školství — Další miliony do krajských nemocnic — Děti z českobudějovických škol uzavřených kvůli azbestu se vrátily do lavic — Dvůr Králové aspiruje na titul Ropák roku — Boj proti kácení lipové aleje v Dejvicích — U silnic mizí stromy i aleje — Kázeňské smlouvy

Části dílu

00:16
Headlines
    Přehled zpráv
    00:43
    Péče o seniory v Ryjicích na Ústecku je ohrožena
      Stovky lidí už podepsaly petici, která žádá, aby Ústecký kraj nepřeváděl " Nemocnici následné péče v Ryjicích " pod společnost Krajská zdravotní. Podle nich hrozí , že úroveň péče o pacienty se zhorší.
      02:33
      O přijímání nových studentů na plzeňská práva rozhodne ministr školství až příští týden
        A jistotu zatím nemají ani ti, kdo už na právnickou fakultu chodí. Akreditační komise dnes navrhla Nejvyššímu státnímu zástupci, aby Ministerstvo školství ve veřejném zájmu zažaloval.
        03:30
        Plán Šumavské elektrické dráhy blokuje na Lipensku investice
          Lidé sepisují petice, starostové žádají na kraji změnu trasy. Kdy se ale bude stavba za čtyři miliardy realizovat, zatím nikdo neřekl.
          06:17
          V okolí hradu Hazenburk mohou ležet prudce jedovaté návnady
            Policie proto vyzývá k opatrnosti všechny, kteří sem míří. Během zhruba jednoho měsíce se otrávilo devět psů. Použitý jed karbofuran může být nebezpečný i pro lidi, hlavně malé děti.
            07:55
            Spor o nepovolenou skládku v Mikulovicích na Pardubicku
              Podle ekologů stále existuje. Podle úředníků ji podnikatel Luděk Zahradník odstranil.
              09:36
              V Praze se na ulici propadlo osobní auto
                Do dvoumetrové hloubky se v Praze přímo na ulici propadlo osobní auto. Hasiči ho dopoledne museli vyprošťovat jeřábem. Nikomu se nic nestalo. Příčinou byla podmáčená vozovka.
                09:57
                Spory v karlovarské záchrance
                  Bývalý a nový ředitel záchranné služby se přou hlavně o údajně předražené sanitky a jejich množství. Bývalý ředitel tvrdí, že jde o osobní útok a chce se bránit u soudu.
                  11:43
                  Pro rušení Nemocnice Pelhřimov není důvod
                    Zdravotnické odbory varují, že připravované vládní nařízení povede k radikálnímu omezení zdravotnické péče a mohlo by se dotknout i pelhřimovské nemocnice.
                    13:28
                    Zámek v Hrochově Týnci obec nechce, nedaří se ho ani prodat
                      Zámek v Hrochově Týnci stále stojí ladem a chátrá. Zámecký areál chtěla prodat, ale nenašel se kupec.
                      15:51
                      Petice proti reformě regionálního školství
                        S peticí proti reformě regionálního školství, kterou chystá rezortní ministerstvo, přišlo Sdružení místních samospráv. Chce dostat problematiku na jednání Senátu.
                        16:16
                        Další miliony do krajských nemocnic
                          Další desítky milionů korun posílá Středočeský kraj nemocnicím, které zřizuje. Schválili to radní přes odpor opozice. Ta tvrdí, že některým ztrátám šlo zabránit třeba dohodou s pojišťovnami a další dotace - bez koncepční změny - podle ní nic nevyřeší.
                          17:55
                          Děti z českobudějovických škol uzavřených kvůli azbestu se vrátily do lavic
                            Školy byly zavřené čtyři měsíce, učitele teď čeká inventura učebních pomůcek. O část z nich v rámci sanace přišli.
                            18:20
                            Dvůr Králové aspiruje na titul Ropák roku
                              Nominaci si vysloužil za odstávku tamní čističky odpadních vod na začátku února. Kvůli sporu radnice a provozovatele čističky vytékaly splašky ze 16 tisícového města déle než dva dny přímo do Labe.
                              20:07
                              Boj proti kácení lipové aleje v Dejvicích
                                Ekologičtí aktivisté chtějí převzít správu parku v Thákurově ulici v Dejvicích od TSK, aby zabránili kácení stromů. Podmínky smlouvy diktované TSK jsou ale podle nich diskriminační.
                                21:51
                                U silnic mizí stromy i aleje
                                  Podle o.s. Arnika během sedmi let vykáceli správci krajských silnic téměř 107 tisíc stromů. Nejvíc v Jihočeském a Jihomoravském kraji. Nová výsadba nahradila jen polovinu.
                                  22:26
                                  Kázeňské smlouvy
                                    Navázat užší spolupráci s rodiči, zabránit agresivnímu chování dětí nebo záškoláctví. Taková je podstata takzvaných kázeňských smluv, které v Česku testuje pětatřicet základních škol.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž26 minut
                                    Další díl
                                    20. března 2012

                                    Přehled dílů

                                     
                                    Stopáž26 minut

                                    31. května

                                    Nový orientační systém v nemocnicíh — Poslední den na úhradu daně z nemovitosti — Modernizace železničního uzlu v Pardubicích — Podezření na investiční podvod s whisky — Meteorologové varují před povodněmi — Vstupné 250 korun na páternoster — Aviatická pouť v Pardubicích — Nebezpečí srážky se zvěří — Hotely u Lipna na léto ze tří čtvtin plné — Návrat toků na Plzeňsku do původních koryt — Přehlídka dovedností žáků oboru gastronomie — Distribuce úhoře v severních Čechách — Tisíce skautů na zámku Valeč

                                    31. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    30. května

                                    Požár bytu na sídlišti v Chomutově — Požár drážního domku v Modřanech — Tragická nehoda rogala — Nehodu ultralightu nepřežil srnec — Záchrana pevností Terezín a Josefov — Sparta si postaví nový stadion na Strahově — Opravy na přehradě Skalka — Problémy s reklamací zájezdu — Zdražování parkovacích karet v Praze — Ceny parkování v dalších městech — Města na Vysočině řeší problém s parkováním — Rostoucí zájem o projekt Obědy do škol — Liberec mění vyhlášku o hazardu — Výstraha před povodněmi — Krkonošská mapa ČR zmizí dřív — Začíná houbařská sezóna — Dílo Davida Černého v Pardubicích

                                    30. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    29. května

                                    Zaměstnanci soudů dnes stávkovali za vyšší platy — Platy pracovníků soudu — Výstavba nových čtvrtí v Praze — Využití chátrajících pražských zámků — Demolice historické textilní továrny — Výsadkářský závod Airborne Triathlon — Karlovarsku chybí veterinární pohotovosti — První útoky vlků na Vysočině — Záchrana pozorovatelny ryb na Domařlicku — Ovocné sady se promění na solární parky — Vzácný korýš listonoh letní v Brdech — Kendeho vila jako připomínka židovské komunity — Navzdory handicapu mladý rybář bojuje

                                    29. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    28. května

                                    Spor o zavedení spádovosti středních škol — Stavba nových gymnázií — Starosta Zlatníků podezřelý z tunelování — Podmíněné tresty za smrt dítěte při závodech — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Případ požáru ve Vejprtech u soudu — Využití a údržba krytů civilní ochrany — Užívání nikotinových výrobků a alkoholu — Trest pro majitele rotvailerů z Holýšova — Zdravotní stav napadené dívky byl vážný — Výrazně roste zájem o školy v přírodě — Koupaliště zahajují sezonu — V pražském planetáriu začaly první stavební práce — Na Šumavě se podařilo stabilizovat populaci vydry říční — Příprava na koncert ZUŠ Open — Výluka vysílače Krásné

                                    28. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    27. května

                                    Čeští hokejisti jsou mistry světa — Padělané vstupenky — Oslavy titulu z hokejového šampionátu — Soud se žhářem — Zájem o startovací byty v Hradci Králové — Bydlení pro život — Soud v Náchodě před středeční stávkou — Neproplacené škody za zmrzlé ovoce — Palírnám končí sezóna — Díky radarům v Českém Krumlově ubylo přestupků — Základy sebeobrany pro děti v Chomutově — Přívalové deště na Plzeňsku — Jihočech pře 82 lety operoval Heydricha — Proměna pražského ostrova Štvanice — Záchrana čapích hnízd po bouřkách

                                    27. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    24. května

                                    Dostavba části pražského okruhu — Hromadná nehoda na I/35 na Orlickoústecku — Zákaz předjíždění kamionů na D1 — Nárust počtu případů páté nemoci — Vlaková ehoda u hlavního nádraží v Praze — Bezpečnostní přeliv na přehradě Orlík — Meteorologové varují před bouřkami — Ubývá venkovských prodejen — Dražší ovoce a zelenina — Nákupy ovoce a zeleniny v Polsku — Referendum proti vzniku kasina na Děčínsku — Šachta svatého Jiří u Jihlavy se stále propadá — Uctění obětí tzv. jáchymovského pekla — Zemřel herec a režisér Jan Kačer — Rekonstrukce horské chaty na Korábu

                                    24. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    23. května

                                    Burza práce pro horníky na Mostecku — Zetor propustí 160 lidí — Čtvrtfinále hokejového šampionátu — Hokejové čtvrtfinále na náměstí v Táboře — Studny nesplňují limity pro pitnou vodu — Vojenské cvičení Joint Fires 2024 — 12 zraněných po nehodě autobusu — Letecký spoj z Karlových Varů do Taškentu — Na stadionu v Plzni zasahovali těžkooděnci — Oprava poškozené památky — Připomínky k projektu Nový Hlavák — Lázně Luhačovice po rekonstrukci — Mimořádný zájem o výpravy do šumavské divočiny

                                    23. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    22. května

                                    Novela o umístění dětí do školek — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — Blesková povodeň v Blížejově na Domažlicku — Klesá poptávka po brigádnících — Pražští radní jednají o projktu Nové Holešovice — Zdržení výstavby přivaděče k D3 u Českého Krumlova — Nárůst počtu krádeží aut — Hokej na velkoplošných obrazovkách — Cvičení hasičů v Národním parku České Švýcarsko — Správa šumavského parku uzavřela cestu k Bílé strži — Nová expozice ledních medvědů v Zoo Praha

                                    22. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    21. května

                                    V Plzni začala oprava dálničního obchvatu — Kilometrové kolony u německých hranic — Převaděči před soudem — Přibývá nehod malých letadel — Prezident Petr Pavel v Pardubickém kraji — 10 let od rozsudků v metanolové kauze — Dva mrtví po srážce auta s vlakem — Petice občanů proti těžbě kamene — Fotovoltaická elektrárna v dolu Bílina — Uctění padlých vojáků — Hasiči procvičí zásah u požáru lesa — Rychlostaba bytů ve Žďáru nad Sázavou — Vyšetřování zakázky na dětské hřiště — Lovosice mají nově bezbariérové nádraží — Cyklisté místo vlaků u Chrástu — Nejlepší rybáři světa na Vltavě

                                    21. 5. 2024 na ČT1
                                    Stopáž26 minut

                                    20. května

                                    Problémy s platbami kartou v MHD v Hradci Králové — Dostavba dálnice D3 u Tábora — Dopravní komplikace kvůli stavbě D35 — Sporný projekt Nové Holešovice — Rekordní počty nehod motorkářů na českých silnicích — Aplikace mapující dopravní nehody — Spotřeba piva v restauracích klesá — Havrani ničí úrodu na jihu Čech — Pomoc neúspěšným uchazečům o studium na SŠ — Muzeum genocidy ve vlakové soupravě — Žižkovský Mordor nahradí bytový projekt — Žací loď na Boleváku v Plzni — Obnovená tradice na Vysočině

                                    20. 5. 2024 na ČT1

                                    Napište nám