Bonus: Malinové knedlíky s cukrovým perníkem

Jak jsme se v úvodu zmínili, arcivévoda František miloval ovocné knedlíky. Od paní kastelánky víme, že jeho nejoblíbenější byly se švestkami. Proto se na zámku rozhodli a každoročně tu v srpnu pořádají pro návštěvníky knedlíkové hody.
6 porcí
½ kg hrubé mouky
10 g droždí
1 vejce
1 lžička cukru
sůl
asi 250 ml mléka
asi 600 g mražených (v sezoně čerstvých) malin
hrubá mouka na posypání válu
Na podávání
moučkový cukr
perník na strouhání
přepuštěné máslo
Mouku vsypeme do větší mísy, uděláme v ní důlek, do něhož rozdrobíme droždí, zalijeme částí vlažného mléka, přidáme cukr, lehce promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vyběhnout kvásek. Potom přidáme vejce, sůl, mléko a zaděláme hladké vláčné těsto, které necháme zakryté vykynout.
Vykynuté těsto rozválíme na vále posypaném hrubou moukou a nakrájíme na čtverce, do kterých vkládáme maliny, dobře zabalíme a vaříme ve vroucí, trochu osolené vodě.
Horké knedlíky sypeme na talíři moučkovým cukrem smíchaným se strouhaným perníkem a přeléváme přepuštěným sádlem.
Dostanete-li chuť ozvláštnit svůj jídelníček o sladký pokrm, vybírejte hned z několika receptů, které jsme s „klukama“ uvařili:
Ohodnoťte tento recept: