Moučníky a cukroví

Tvarohové knedlíky s ovocem

Jemné, tvaroho-máslové knedlíčky se vám v ústech jen rozplynou. Prvotřídní jsou zásadně z čerstvého ovoce. Ale pokud právě není k mání, použijte buď mražené (nechte trochu povolit, ne však zcela rozmrazit) nebo kompotované (to zas nechte dobře okapat z nálevu).

4 porce

knedlíky

2 žloutky
80 g másla
40 g cukru
250 g měkkého tvarohu
200 g polohrubé mouky
špetka soli
200 g ovoce čerstvé, kompotované či mražené

1. Žloutky utřeme s cukrem, máslem a špetkou soli, po částech přimícháme tvaroh, postupně přidáváme mouku, až získáme vláčné těsto. 2. Na pomoučeném vále vyválíme váleček, rozdělíme jej na stejné dílky, které plníme ovocem. Knedlíky vaříme 5–7 minut v mírně osolené vodě.

vanilková omáčka

1 vanilkový pudink
600 ml mléka
1 vanilkový lusk
50 g cukru krupice
20 g másla

1. Pudinkový prášek rozmícháme ve 150 ml studeného mléka, zbytek mléka osladíme, přidáme obsah vanilkového lusku a přivedeme téměř k varu.

2. Za stálého míchání vlijeme pudink rozmíchaný ve studeném mléce, provaříme 2 minuty, stáhneme z ohně, přidáme máslo. Touto omáčkou poléváme hotové knedlíky.

Ohodnoťte tento recept: 

287 hlasů

Další recepty Celý díl