Moučníky a cukroví

Tvarohový dezert s pudinkem

Lahodný tvarohový krém, vyšlehaný s pudinkem a zjemněný šlehačkou je sladkou tečkou za školními obědy. Jeho autorem je kuchařský tým ze školní jídelny v Brně, Náměstí Svornosti.

8 porcí

400 g měkkého tvarohu
200 g smetany ke šlehání
1 vanilkový pudink
½ litru mléka
6 lžic cukru
1 vanilkový cukr
cukrářské piškoty a kompotované broskve na ozdobu

Podle návodu uvaříme pudink, použijeme oba cukry a necháme vychladnout.

Šlehačku vyšleháme dotuha a dáme do lednice.

Do tvarohu vešleháme postupně pudink a na závěr vmícháme šlehačku, necháme znovu vychladit.

Do misek vkládáme cukrářské piškoty, navršíme tvaroh a doplníme nakrájenými broskvemi.

Ohodnoťte tento recept: 

159 hlasů

Další recepty Celý díl