Maso

Pečená jehněčí kýta s brambůrkami a jahodovou omáčkou

1 kg jehněčí kýty
2 snítky rozmarýnu
hrst nadrhnutého tymiánu
2 lžíce hrubozrnné hořčice
0,5 l piva
2 lžíce medu
4 lžíce oleje
2 lžíce vinného octa
sůl
mletý pepř
600 g vařených brambůrek grenaille
svazek petrželky
40 g másla
200 g jahod
80 g másla

Bylinky, hořčici, med, olej, ocet,1 dcl piva, sůl a pepř rozmixujeme v marinádu.

Kýtu rozřízneme na plát, potřeme marinádou a zabalíme. Svážeme provázkem a opět potřeme marinádou. Vložíme do pekáče a pečeme hodinu a půl při 160 °C doměkka.

Brambůrky opečeme na másle, osolíme, opepříme a prohodíme se sekanou petrželkou.

Zbytek piva zredukujeme na 1/8, přidáme máslo, zašleháme, osolíme a přidáme pokrájené jahody.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl