Ryby a mořské plody

Smažené rybí filé, vařené brambory, tatarská omáčka a rajčatový salát

4 porce

600 g mraženého filé
sůl
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej na osmažení

Bloky rybího filé necháme povolit na 50 %, osušíme, osolíme, dobře obalíme v mouce, rozšlehaném vejci, strouhance (nejlépe dvakrát) a smažíme dozlatova, na střední plamen, a necháme okapat na savém papíru.

brambory

600 g uvařených brambor v osolené vodě s kmínem
60 g másla

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem na skus, scedíme, při podávání poklademe plátky másla.

tatarská omáčka

10 lžic majonézy
1 šalotka
2 sterilované okurky
1−2 lžičky dijonské hořčice
citronová kůra a šťáva
hrst plocholisté petrželky
1 lžíce nasekaných ančoviček
1 lžíce nasekaných kapar
mletý pepř
cukr
sůl

Všechny suroviny nakrájíme najemno, přidáme citronovou kůru a šťávu, hořčici, sůl a pepř a vše společně vymícháme s majonézou.

rajčatový salát

500 g rajčat
1 červená cibule
cukr
sůl
mletý pepř
ocet (jablečný, vinný, kvasný)
olej

Rajčata nakrájíme nahrubo, cibuli na půlkolečka a promícháme s dresinkem, který připravíme vymícháním oleje, octa, cukru, soli a mletého pepře. Podáváme sypané pažitkou.

Ohodnoťte tento recept: 

25 hlasů

Další recepty Celý díl