Ryby a mořské plody

Rybí huspenina

Máme-li odřezky ryb, je rybí huspenina skvělým tipem na jejich zpracování. Navinulá chuť huspeniny, zvýrazněná štiplavou cibulkou a pikantním octem nám navodí chuťové buňky na další chody dnešního rybího menu.

1,5 kg sladkovodních ryb
1,5 l vody
4 bobkové listy
15 kuliček pepře
6 kuliček nového koření
2 větší mrkve
1/4 celeru
3 cibule
250 g mraženého nebo čerstvého hrášku
6 kyselých okurek
2 citrony
mletý bílý pepř
sůl
asi 60 g krystalového cukru
svazek plocholisté petrželky
75 g práškové želatiny

na podávání

cibulka
ocet

Ryby vložíme do horké vody, osolíme, přidáme ½ citronu a koření, větší kusy očištěné zeleniny (okurky ne) a vaříme na skus. Kyselé okurky nakrájíme na malé kostičky.

Rybu a zeleninu vyjmeme z vývaru. Mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky, rybu zbavíme kůže, kostí a také nakrájíme.

Do scezeného a teplého vývaru (nesmí se vařit) přidáme želatinu, ochutíme šťávou z jednoho a půl citronu, cukrem, solí a mletým pepřem. Dobře promícháme, až se želatina rozpustí, vložíme zpět nakrájenou zeleninu, hrášek, kyselou okurku a nasekanou petrželku.

Formu vyložíme folií, naplníme připravenou směsí a dáme do lednice ztuhnout. Po vyklopení krájíme porce nožem namáčeným v horké vodě, podáváme s čerstvou najemno nakrájenou cibulí a octem.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl