Moučníky a cukroví

Josefovy jogurtové koblížky s hruškou a medem

1 velká tvrdší hruška
3 vejce
300 g jogurtu
30 g rumu
250 g hladké mouky
100 g hrubé mouky
12 g prášku do pečiva
1 g soli
1 g skořice
1 citron (kůra)

na smažení

1 l řepkového oleje

na servírování

150 g tekutého medu
100 g vlašských ořechů
jogurt
levandule nebo meduňka

Hrušku nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme vajíčka, jogurt, rum, poté hladkou i hrubou mouku, prášek do pečiva, sůl, skořici a citronovou kůru. Vše zamícháme a necháme 2−3 minuty odležet.

Smažíme ve vysoké vrstvě oleje – lžíci si namáčíme v rozehřátém oleji, smažíme dozlatova z obou stran. Usmažené koblížky necháme okapat na savém papíru.

Servírujeme přelité medem, sypané nalámanými ořechy, kvítky levandule a případně, podle chuti, ještě jogurtem.

Ohodnoťte tento recept: 

37 hlasů

Další recepty Celý díl