Maso

Kuře s citronovou omáčkou

Určitě i v některých pražských výletních restauracích nabízeli citronové kuře, jehož jemně navinulá chuť a vůně po citronu vás jednoznačně uchvátí.

4‒6 porcí

1 celé čerstvé kuře
80+40 g přepuštěného másla
kuřecí nebo hovězí vývar
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
zelená petrželka
špetka muškátového květu
1 citron
sůl
podáváme s rýží

Kuře naporcujeme a osolíme.

Na přepuštěném másle opečeme kusy kuřete dožluta z obou stran, podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme cibuli a necháme dusit doměkka.

V kastrolku nebo vyšší pánvi připravíme světlou jíšku (30 g másla, 1 lžíce hladké mouky), přidáme půl lžíce sekané petrželky a odstavíme.

Když jsou kuřata měkká, vyjmeme je ze šťávy, tu zahustíme připravenou jíškou, provaříme, přecedíme a dochutíme muškátovým květem, strouhanou citronovou kůrou (maličko), citronovou šťávou, aby omáčka byla navinulá. Podáváme s rýží.

Ohodnoťte tento recept: 

27 hlasů

Další recepty Celý díl