Zeleninová jídla

Variace červené řepy se sýrem, pomerančovou redukcí, koprovým olejem a grissini

Jak je vidět, s červenou řepou (a nejen s ní) se dají dělat divy! Zeleninu kompletně zpracujeme a vytvoříme tak chuťově pestrý a zdravý předkrm. Nebojte se experimentovat!

150 g čerstvého termizovaného sýru (např. Lučina)
150 g čerstvého měkkého kozího sýru
2 ks červené řepy
2 citrony
lístky z červené řepy
2 snítky tymiánu
kopr
rostlinný olej
500 ml pomerančového džusu
med

grissini

250 g hladké pšeničné mouky
37,5 g olivového oleje
5 g soli
10 g čerstvého droždí
2,5 rozmarýnu
162,5 g vody

Den předem si připravíme konfitovanou červenou řepu - oloupanou řepu potřeme slunečnicovým olejem, přidáme snítku tymiánu, osolíme, zabalíme do alobalu a 8−10 hodin konfitujeme v troubě při 97 °C. Poté nakrájíme na měsíčky.

Kozí sýr vyšleháme s lučinou, solí, mletým pepřem, citronovou kůrou a šťávou.

Čerstvou řepu nakrájíme na tenké plátky. Na jednotlivá kolečka cukrářským sáčkem stříkneme sýrovou směs a přehneme jako ravioly.

Z jiných tenkých plátků červené řepy připravíme chipsy – vysušíme je v troubě.

Džus zredukujeme a přidáme med.

Olej ohřejeme na 90 °C, přidáme kopr a rozmixujeme.

Očištěnou kůru z řepy v troubě při 200 °C vysušíme a poté rozmixujeme na prach.

Ze surovin na grissini připravíme kynuté těsto běžným způsobem, tvoříme tyčky, které pečeme dokřuprava.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl