Maso

Jehněčí kotlety s grilovanými batáty

Jehněčí maso patří v Jihoafrické republice k nejpopulárnějším. Pokud patříte k jeho milovníkům v Česku, máte už jistě své zdroje dodávek od farmářů a chovatelů. Časy se mění a sehnat jehněčí už není dnes takový problém jako před léty. Jehněčí je velmi kvalitní a výživově vydatné maso.

6–8 porcí

6−8 jehněčích kotlet
čerstvý tymián, rozmarýn
olivový olej
2 stroužky česneku
1 lžíce kuliček koriandru
2 limety
mletý pepř

1 kg předvařených batátů
mletý pepř
sůl

dřevěné grilovací štěpky (chipsy) na uzení

Limety nakrájíme na osminky, vložíme do hmoždíře a spolu s drhnutým tymiánem, rozmarýnem, koriandrem a česnekem rozdrtíme. Přidáme olivový olej, sůl a mletý pepř. Dobře promícháme a do této směsi naložíme jehněčí kotletky, nejlépe přes noc.

Asi hodinu před grilováním si namočíme dřevěné chipsy tak, aby byly zcela ponořené, občas je promícháme. Při grilování na grilech na dřevěné uhlí nasypeme namočené chipsy přímo na rozžhavené uhlíky. U grilů plynových nasypeme chipsy na rozložený alobal nebo grilovací misku. Jakmile se z chipsů začne kouřit, můžeme začít grilovat. Ještě silnější aroma dosáhnete při použití víka grilu.

Kotlety klademe na gril spolu s napůl rozkrojenými batáty, které podle chuti osolíme a opepříme.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl