Zeleninová jídla

Quiche s ricottou a chřestem

těsto

300 g hladké mouky
150 g másla
1 vejce
1 žloutek
15 ml olivového oleje
sůl
100 ml vody

náplň

400 g ricotty
3 vejce
sůl
muškátový květ
mletý pepř
100 g parmezánu
500 g chřestu

máslo na vymazání formy

Mouku, máslo, vejce a vaječný žloutek, olej, trochu soli a vodu smícháme a připravíme hladké těsto. Zformujeme, zabalíte do fólie a necháme v lednici asi hodinu.

Chřest očistíme, uvaříme ve vroucí osolené vodě, asi 3 minuty, pak zchladíme ve studené vodě s ledem a důkladně vysušíme.

Na náplň: smícháme ricottu, vejce a strouhaný parmezán a ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.

Těsto vymačkáme do pekáče vymazaného máslem, předpečeme v troubě vyhřáté na 190 °C 15 minut. Na předpečené těsto nalijeme náplň, poklademe chřest a dopečeme v troubě dozlatova, necháme vychladnout a podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl