Lehké dobré jídlo, klasika, která díky svěže zelené barvě hrášku předznamenává jaro!

4 porce

250 g rýže Carnaroli nebo Arborio
olivový olej
1 šalotka
100 g špeku
2 stroužky česneku
50 ml bílého vína
asi 1 l zeleninového vývaru
snítka tymiánu
200 g cukrového hrášku
50 g parmezánu
30 g másla

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku a špek, vmícháme rýži, osmahneme, vhodíme dva celé stroužky česneku, osmahneme, zastříkneme vínem, necháme odpařit, zalijeme naběračkou vývaru, přidáme snítku tymiánu a osolíme. Jakmile se vývar vyvaří, dolijeme další, mícháme a takto pokračujeme, až je rýže měkká na skus, přidáme hrášek, prohřejeme a odstavíme. Na závěr vmícháme strouhaný parmazán a kousek másla. Při podávání ještě trochu posypeme strouhaným parmezánem.

Ohodnoťte tento recept: 

11 hlasů

Další recepty Celý díl