Vepřový mix gril
Kluci v tomto receptu kombinují vepřové maso s vepřovými játry, která se na grilu tak často nepřipravují. Přitom marinovaná játra v bylinkách a pikantní hořčici chutnají výtečně.
4 porce
5 lžic olivového oleje
4 stroužky česneku
1 chilli paprička
mořská sůl
4 kotlety s kostí a s panenkou
Z olivového oleje, drceného česneku, nasekané chilli papričky a mořské soli vymícháme marinádu, do které vložíme kotlety a necháme naložené 12–24 hodin v chladu.
500 g vepřových jater
hrst plocholisté petrželky
3 snítky tymiánu
5 lžic olivového oleje
1 malá cibule
2 lžíce dijonské hořčice
čerstvě mletý pepř
mořská sůl300 g gazdovského špeku
4 menší rajčata
2 větší cibule
Sekané bylinky smícháme s olivovým olejem, přidáme najemno nakrájenou cibuli, hořčici, ochutíme pepřem. Do této směsi naložíme na plátky nakrájená játra alespoň na jednu hodinu.
Máme-li maso a játra marinované, můžeme je grilovat, na gril vložíme nejprve kotlety, jakmile je otočíme, na gril vložíme játra a silnější plátky špeku a taktéž je z obou stran upečeme. Spolu s játry a slaninou přidáme na kraj grilu i půlky cibulí a rajčat. Po upečení vše osolíme, podáváme s bylinkovou bagetou.
bylinková bagetka
1 bageta
100 g másla
2 hrsti čerstvých bylinek (petrželka, tymián, pažitka)
2 lžíce kapary
sůl
Bagetky rozkrojíme a potřeme utřeným máslem s nasekanými bylinkami, kapary a solí.
Ohodnoťte tento recept: