Ryby a mořské plody

Grilovaný candát s glazovanou karotkou, jablkem a lipovým medem

K delikátní rybě, kterou candát bezesporu je, patří i luxusní příloha – skvělá karotka s jablkem doprovázená lipovým medem, kardamomem a mátou nemá chybu. Candát je ryba sezonní, v čerstvé formě dostupná nejlépe v období jarních a podzimních výlovů. Vhodnou alternativou je nákup mražené ryby, která je k dostání celoročně.

4 porce

800 g filetu z candáta
1 citron
panenský olivový olej
1 snítka tymiánu
4 větší karotky
2 jablka
cukr
med
drcený kardamom
snítka máty
mletý pepř
sůl
50 g másla

Filátka candáta nakrojíme na straně kůže a pokapeme citronovou šťávou a

olivovým olejem. Opepříme, posypeme tymiánem a chvilku necháme odležet.

Vložíme do grilu stranou kůže a pozvolna grilujeme, neotáčíme. Na konec

osolíme.

Karotku nakrájíme na středně velké kusy (špalíčky) a krátce (cca 3 minuty) je spaříme ve vroucí osolené a oslazené vodě.

Vyjmeme a společně s nakrájeným jablkem vložíme na plátek alobalu, pokapeme medem, posypeme solí, kardamomem a sekanou mátou. Poklademe plátkem másla a zabalíme. Celé balíčky vložíme do grilu a pečeme cca 10 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl