Ryby a mořské plody

Kapří řízečky v pivním těstíčku

Samotný kapr v pivním těstíčku chutná skvěle. Jako doplněk doporučujeme sezonní chřest v jemně navinulém provedení.

4 porce

800 g kapřího filetu
citronová šťáva
sůl
pepř
olej na smažení

pivní těstíčko
200 ml 10° piva
1 vejce
1 lžička slunečnicového oleje
100 g nastrouhaného eidamu
hladká mouka
mletý pepř
sůl
petrželová nať

Kapří filet naporcujeme na malé řízečky, které zastříkneme citronovou šťávou, osolíme, jemně opepříme a necháme chvilku odležet.

Pivo, vejce, olej, nastrouhaný eidam rozmícháme v míse a přisypeme tolik mouky, abychom získali polotekuté těstíčko, které ochutíme mletým pepřem, solí a sekanou petrželovou natí.

Kousky kapra namáčíme v těstíčku a ihned vkládáme do hojného množství rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Odkládáme na savý papír.

chřestový salát

400 g bílého chřestu
200 g zeleného chřestu
2 mrkve
divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list)
1 šalotka
vinný ocet
sůl

Chřest a mrkev očistíme.

Do kastrolu s vodou vložíme divoké koření, šalotku, ochutíme solí a octem.

Do vroucí várky vložíme nejprve na hranolky nakrájenou mrkev, po dvou minutách varu přidáme na 5 cm špalíčky nakrájený chřest. Vaříme další 2 minuty, poté scedíme a vložíme do studené vody s ledem.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl