Maso

Kančí řízky paní Fořtové

Jak je z názvu zřejmé, receptura je od paní Fořtové, manželky vášnivého myslivce. Protože paní Fořtová vařila ze zvěřiny víc než často, vyváděla všelijaké kejkle a jednou už nevěděla „co s ním“ – tak přišel na svět tento jednoduchý, avšak vynikající kančí řízeček!

4 porce

800 g kančí kýty
mletý pepř
sůl
1 velká cibule a stejný díl plnotučné hořčice
hrnek hladké mouky
2 vejce
hrnek strouhanky
sádlo nebo přepuštěné máslo na smažení

Kančí maso nakrájíme na plátky, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme.

Cibuli nakrájíme na kostičky a s plnotučnou hořčicí ji rozmixujeme. Řízky potřeme cibulovo-hořičnou marinádou a obalíme je tradičně v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme je na sádle dozlatova. Podáváme s citronem a chlebem, bramborem, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.

Ohodnoťte tento recept: 

185 hlasů

Další recepty Celý díl