Zeleninová jídla

Zapékaná zelenina s balkánským sýrem

Máme tady pečený pokrm ve skle nejen pro vegetariány. Balkánský sýr nechte zapéct do zlatavé krusty, přikusovat můžete dobré pečivo a opět se hodí sklenka lehkého dobrého vína.

6 porcí

2 mrkve
2 červené cibule
4 stroužky česneku
1 lilek
2 menší cukety
2 stonky řapíkatého celeru
plnotučná hořčice
400 g drcených loupaných rajčat
hrst petrželky
100 ml bílého vína
olej
400 g balkánského sýra

Zeleninu nakrájíme na kousky. Nejprve v pánvi na oleji opečeme mrkev, cibuli a česnek, rychle a zprudka, poté přidáme cuketu a řapíkatý celer, opět osmahneme, vmícháme hořčici, osmahneme, na závěr drcená rajčata, hrst petrželky a víno. Směs vložíme do zapékací mísy, navrch nadrobíme balkánský sýr a zapečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 15−20 minut. Ke konci pečení teplotu zvýšíme a zapečeme do zlatavé krusty.

Ohodnoťte tento recept: 

21 hlasů

Další recepty Celý díl