Tradiční etiopská záležitost, která přináší zážitek pro čichové i chuťové buňky, navíc se jedná o vydatný a velmi zdravý pokrm. Její chuťové nuance a přísady se liší region od regionu. Zde představujeme verzi, kterou si můžete připravit i vy. Podává se s etiopskou injerou. Injeru v Česku nepořídíme, nicméně chcete-li ochutnat kořeněnou směs, namísto injery si můžeme upéct palačinky vyrobené např. z pohankové mouky.

130 g cizrnové mouky
1 čajová lžička mletého zeleného kardamomu
1 čajová lžička mletého černého kmínu (neboli egyptský kmín či černucha setá, nigella sativa)
2 polévkové lžíce koření berber
1 čajová lžička mletého koptského kmínu
130 g jemně nakrájené červené cibule
25 g strouhaného česneku
100 ml olivového nebo slunečnicového oleje

na podávání

indžera / injera

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl