Maso

Tatarský biftek trochu jinak – na pařížský způsob

..., v němž jemně mletou hovězí svíčkovou doplníme kyselými okurkami, žampiony, kapary a zjemníme smetanou. Dochucení je pak obdobné jako u klasického tataráčku a záleží na chuti každého, jak silnou pálivost a pikantnost zvolí.

8 porcí

800 g hovězí svíčkové
2 čerstvé žloutky
100 g cibule
100 g sterilovaných okurek
100 g žampionů
40 ml smetany
30 g majonézy
50 g dijonské hořčice
100 g květů kapary
hrst petrželové natě
sladká mletá paprika
drcený kmín
chilli
čerstvě mletý pepř
sůl

na podávání
tousty z bílého pečiva nebo hranolky

Maso a mlýnek vložíme do lednice a necháme dobře vychladit.

Očištěné maso nakrájíme na velké kostky a dvakrát ho semeleme na středně hrubé šajbě.

Maso smícháme se žloutky, najemno nakrájenou cibulí, okurkami, žampiony, zalijeme smetanou, zjemníme majonézou, hořčicí, kapary, nasekanou petrželkou, paprikou, kmínem, chilli, pepřem a solí.

Ohodnoťte tento recept: 

26 hlasů

Další recepty Celý díl