Maso

Krkovice s chlebovou omáčkou se sušeným ovocem a ořechy

Chlebová omáčka je středověká inspirace a musíme přiznat, že její nezvyklá chuť i kombinace s masem zachutnala.

4-6 porcí

1 kg vepřové krkovice vcelku bez kosti
2 snítky tymiánu
mletý pepř
sůl

Krkovici nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, vetřeme drhnutý tymián, vložíme na gril a zaklopíme. Počkáme, až maso půjde lehce z roštu „odloupnout“, otočíme a pozvolna dopečeme. Podáváme s chlebovou omáčkou (viz níže).

Chlebová omáčka

30 g sádla
1 menší cibule
50 g sušených meruněk
50 g sušených švestek
50 g vlašských ořechů
střídka z půlky chleba
300 ml vody
100 ml 10° piva
muškátový oříšek
sůl

Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájené sušené ovoce a ořechy, střídku chleba, podlijeme vodou a pivem a povaříme asi 10 minut, až změkne ovoce. Podle potřeby přilijeme vodu. Ochutíme muškátovým oříškem a solí. Kaši můžeme podávat jako přílohu k masu či samotnou.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl