Moučníky a cukroví

Rýžový dezert

Jemný a mírně sladký dezert. Recept nám poskytla samotná majitelka caledonské keramičky. Pro nás netradiční kombinace fazolí a banánu je velmi chutná, nutno podotknout, že je tato pochoutka velmi zdravá a výživná!

4−6 porcí

1 hrnek jasmínové rýže
1/2 hrnku vody na namočení
1 a 1/2 hrnku kokosového mléka
špetka soli
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička černého sezamového semínka
4−6 vrchovatých lžic červených vařených fazolí (nebo konzervovaných)
2 banány
mladé banánové listy nebo pečicí papír na zabalení

Rýži namočíme alespoň na tři hodiny do vody. Poté ji uvaříme v kokosovém mléce se špetkou soli do měkka do kašovité konzistence, hotovou ji ochutíme cukrem a sezamovým semínkem.

Každou porci balíme zvlášť do mladých banánových listů nebo čtverců pečicího papíru – velikost asi 20×20 cm, použijme raději dvojitou vrstvu listů či papírů, aby byl balíček pevnější.

Na list/papír klademe lžíci fazolí, lžíci rýže, půlku banánu, opět lžíci rýže, zabalíme, svážeme a nad parou vaříme 2 hodiny.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl