Ryby a mořské plody

Escoveitch fish (eskovič fiš) s pikantní zeleninou

Křupavá krusta tradiční jamajské ryby pod sebou skrývá šťavnaté mořské rybí maso, které doplňuje velmi chutná, mírně navinulá a lehce pálivá zelenina, lahodící všem, kteří ji ochutnali.

4 porce

ryba

4 filety z mořské ryby (pražma, mořský vlk)
pepř
sůl
limetka
hladká a kukuřičná mouka hrubá v poměru 1:1
slunečnicový olej

zelenina

3 mrkve
1 menší cibule
3 jarní cibulky
5 stroužků česneku
chilli paprička
2 snítky tymiánu
3 lžíce olivového oleje
30 g másla
50 ml jablečného octa
pepř
sůl

Filety ryby rozpůlíme, opepříme, osolíme, zakápneme limetkou, necháme odležet.

Mezitím si připravíme zeleninu – mrkve nakrájíme na tenké plátky, poté na proužky, cibuli na klínky, jarní cibulku na šikmá kolečka, česnek na plátky, chilli najemno. Na rozpáleném oleji orestujeme nejprve mrkev, pak přidáme ostatní zeleninu, zarestujeme, ochutíme tymiánem, přidáme máslo, podlijeme trochou vody, jablečným octem, ochutíme pepřem, solí a krátce podusíme, aby byla zelenina na skus.

Hladkou a kukuřičnou mouku smícháme a obalíme v ní rybu, kterou ihned smažíme z obou stran dozlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl