Polévky

Fazolová polévka

Kořeny této polévky sahají údajně až do italských Alp. Ondřej ji s úspěchem přestěhoval do českých Krkonoš. Je to spíše lahodný fazolový krém, v němž celer tvoří jemnou kořenovou příchuť.

10 porcí

250 g suchých bílých fazolí
300 g celeru
3 l vody
200 ml panenského olivového oleje
sůl
mletý bílý pepř

Fazole omyjeme a den předem namočíme.

Druhý den nakrájíme celer na větší kostky a na čtvrtině oleje je orestujeme dosklovata.

Přidáme namočené fazole i s tekutinou, dolijeme vodou a vaříme doměkka.

Po uvaření vše rozmixujeme dohladka, dochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a zamixujeme olivový olej.

Ohodnoťte tento recept: 

44 hlasů

Další recepty Celý díl