Polévky

Exotická zeleninová polévka

Chutný vývar plný zeleniny doplněný rybou – skvělá předehra před pestrým menu pro Štíry. Pracovat můžete s jakoukoliv zeleninou, kterou máte po ruce. Rybu můžete nahradit i drůbežím masem. Fantazii se meze nekladou. Základem je hojnost ingrediencí a dochucení exotickými omáčkami.

6 porcí

125 g širokých rýžových nudlí
500 ml vývaru na zalití nudlí
20 g sušených hub Shiitake
125 g žampionů
100 g mrkve
125 g celeru
200 g tresky
150 g malých kukuřiček
1,5 l silného zeleninového vývaru
sušená chilli paprička 
čerstvý mletý pepř
50 g jarní cibulky
čerstvý koriandr
sůl
olej
pepř čerstvý mletý
chilli
koriandr čerstvý
střik japonské sojové omáčky
střik ústřicové omáčky

Sušené houby namočíme alespoň na hodinu do vody. Rýžové nudle zalijeme vařícím vývarem, zaklopíme a necháme nabobtnat, poté scedíme. Zeleninu (u cibulky jen bílé části od kořené, zelené konce ponecháme na servírování) a houby nakrájíme na nudličky, kukuřici na špalíčky. Vše orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme na větší kousky nakrájenou tresku, zlehka zarestujeme, zalijeme vývarem. Do polévky vhodíme vyvařit chilli papričku, zakápneme sojovou a ústřicovou omáčkou, podle chuti přisolíme a chvilku povaříme. Do misek vkládáme uvařené nudle, které přelijeme vývarem se zeleninou a treskou, zdobíme kolečky zelené natě jarní cibulky a koriandrem.

Ohodnoťte tento recept: 

9 hlasů

Další recepty Celý díl