Moučníky a cukroví

Grilovaná jablka s tvarohem

Abychom nezapomněli ani na moučník, zveme vás na skvělý grilovaný dezert v moderním trendu jak jinak než ve jménu lehké a jednoduché kuchyně. Jablka můžete připravovat i po celý rok v troubě zapnuté na grilovací program.
Nezapomeňte do tvarohu přidat citrónovou kůru (samozřejmě vždy z dobře omytého citrónu) dělá v kombinaci s rozpuštěným máslem a skořicím úplné divy!

4 porce

2 velká jablka
40 g másla
2 káv. lžičky mleté skořice
citrónová kůra z ½ citronu
citrónová šťáva z ½ citronu 
200 g měkkého tvarohu
40 g moučkového cukru
50 g rozinek
4 káv. lžičky medu

1. tvaroh smícháme s cukrem, rozinkami, citrónovou kůrou a citrónovou šťávou

2. jablka rozpůlíme napříč (jako na Vánoce, když z jaderníku chceme vytvořit hvězdičku), odstraníme jádřince a položíme na gril (nejprve rozkrojenou stranou, pak stranou se slupkou), po opečení vložíme do důlku kousek másla a posypeme skořicí

3. jakmile se máslo rozpustí, sejmeme z grilu a na talířku plníme jablka tvarohem, pokapeme medem, zdobit můžeme mátou nebo meduňkou

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl