Moučníky a cukroví

Jahody z Modeny

Proč jahody právě z Modeny? Aceto Balsamico se už celých 250 let vyrábí tradičně v italské oblasti Modena. Je to vinný ocet, zrající několik let v dřevěných sudech a u nás je běžně k dostání v supermarketech.
Tento dezert si nechte v záloze jako trumf pro náročnou návštěvu. Hodí se pro slavnostní příležitost a pro skutečné gurmány, kteří dokáží ocenit takto troufalou a pohádkovou kombinaci.

4 porce

400 g čerstvých jahod
100 g kozího sýra
1 svazek rucolly
50 g aceta balsamica
50 g medu
4 malé kopečky jahodového (malinového) sorbetu
snítka máty na ozdobení

1. omyjeme listový salát rucollu a necháme okapat

2. jahody nakrájíme na měsíčky a poklademe je do talíře na lístky rucolly

3. kozí sýr nakrájíme na měsíčky (nebo jej jen tak lehce potrháme) a poklademe na jahody

4. aceto balsamico vyšleháme s medem a pokapeme jím jahody

5. přidáme kopeček sorbetu a ozdobíme mátou

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl