Ryby a mořské plody

Smetanová zelenina s uzeným sumcem

Namísto dezertu opět ryby, tentokrát chuťově výrazné maso tučnějšího uzeného sumce, které skvěle ladí s nasládlou zeleninou. Všechno je to chuťová pohádka, každá ingredience má své nezastupitelné místo.

4 porce

200 g mrkve
200 g celeru
200 g cibule
400 g smetany na šlehání
600 g uzeného úhoře
80 g sýru blaťácké zlato
50 ml bílého vína
muškátový oříšek
pepř
sůl

1. Mrkev a celer nakrájíme na jemná kolečka a plátky, cibuli na klínky, smícháme se šlehačkou, vínem, solí, pepřem, strouhaným muškátovým oříškem a vložíme do zapékacích misek. Pečeme v troubě nebo na grilu asi 20 minut.

2. Maso sumce vykostíme, nasekáme na hrubé kusy a smícháme s nastrouhaným sýrem, poklademe do misek na zeleninu a 10–15 minut zapékáme dozlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl