Těstoviny

Asijské nudle s nízkým roštěncem a houbami

Přitažlivé chutě asijské kuchyně mohou zpestřit i český adventní jídelníček

4 porce

150 g sušených udon nebo soba nudlí
300 g vyzrálého hovězího nízkého roštěnce
4 lžíce oleje
1 lžíce pasty miso shiro
150 ml hovězího vývaru
300 g čerstvých hub (např. enoki, hlíva královská, shimeji, shii take)
2 hrsti čerstvého baby špenátu
4 lžíce japonské sójové omáčky
2 vejce
sůl
mletý pepř

Nudle uvaříme podle návodu.

Hovězí maso nakrájíme na tenké plátky. Větší houby taktéž nakrájíme.

V pánvi wok rozpálíme slunečnicový olej, osmahneme houby shii take (jen hlavičky) a hlívu královskou, plátky masa, prohodíme, přidáme shimeji, prohodíme, podlijeme trochou vývaru, přidáme enoki, osolíme, opepříme, vmícháme uvařené nudle, dochutíme sójovou omáčkou, odstavíme, vmícháme miso pastu, baby špenát a enoki.

Ohodnoťte tento recept: 

11 hlasů

Další recepty Celý díl