Sýry

Smažené syrečky v těstíčku s čočkovým salátem

Smažit můžeme nejrůznější druhy sýrů, patři mezi ně i syrečky. Jsou chutné a v doprovodu se svěžím salátem či studenou omáčkou nemají chybu.

4 porce

4 ks syrečků
hladká mouka
200 ml podmáslí
40 g slunečnicového semínka
sůl
olej na smažení

Syrečky rozkrojíme na půl a obalíme je nejprve v mouce.

Z mouky, podmáslí, slunečnicového semínka a špetky soli vymícháme hustší těstíčko, do kterého namáčíme syrečky, obalíme ze všech stran a ihned vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje, smažíme dozlatova, po usmažení odkládáme na savý papír.

Podáváme se salátem a dipem (viz níže).

Čočkový salát

200 g vařené čočky
8 ředkviček
3 rajčata
hrst plocholisté petržele
4 lžíce oleje
1 citron
čerstvě mletý pepř
sůl

Ředkvičky nakrájíme na plátky, rajčata na malé kousky, petrželku nasekáme.

Z oleje, citronové kůry a šťávy vymícháme hladkou emulzi, ochutíme solí a pepřem.

Vmícháme krájenou zeleninu, petrželku a studenou čočku.

Dip

200 g zakysané smetany
výhonky hrášků
bílé víno
sůl

Smetanu promícháme s nasekanými výhonky hrášku, střikem bílého vína a špetkou soli.

Ohodnoťte tento recept: 

41 hlasů

Další recepty Celý díl