Maso

Jehněčí roláda s bylinkami a jarním bramborovým salátem

Vpravdě velikonoční pokrm, jehněčí v kombinaci s bylinkami a zeleninou, se bude vyjímat na vaší sváteční tabuli. Maso je nejlépe naložit do jogurtovo-bylinkové marinády den předem.

6 porcí

1,5 kg jehněčí kýty
hrst tymiánu
hrst máty
hrst plocholisté petrželky
100 g bílého jogurtu
1 lžička pálivé papriky
50 ml olivového oleje
mletý pepř
sůl

krusta

200 g suchého nastrouhaného chleba nebo panko strouhanky
hrst bylinek (tymián, máta, petrželka)

Z jehněčí kýty rozkrojíme plát, který přes folii naklepeme, folii odstraníme. Maso potřeme marinádou, kterou připravíme z nasekaných bylinek, jogurtu, papriky, oleje, mletého pepře a soli.

Maso zarolujeme, svážeme provázkem, svrchu potřeme zbytkem marinády a dobře zabalíme do pečicího papíru. Necháme v lednici přes noc marinovat, poté pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 1,5 hodiny. Ke konci pečení rozbalíme z papíru a roládu dopečeme „na barvu“.

Roládu krájíme na plátky a ještě horkou, těsto před podáváním, ji obalujeme ve směsi strouhanky a bylinek.

Servírujeme spolu s jarním salátem (viz níže) nebo bylinkovými brambory, bramborovou kaší atp.

jarní bramborový salát

0,5 kg malých brambor vařených ve slupce
3 jarní cibulky
1 svazek ředkviček
200 g jahod
200 g bílého chřestu
2 lžíce lučního medu
4 lžíce vinného octa
5 lžic olivového oleje
2 lžíce růžového pepře
sůl
300 g sýru cottage
100 g rukoly

Zeleninu a jahody nakrájíme na malé kousky. Z medu, octa, oleje, růžového pepře a soli vymícháme dresink. Vše dobře promícháme, na závěr vmícháme sýr cottage a rukolu.

Ohodnoťte tento recept: 

32 hlasů

Další recepty Celý díl