Moučníky a cukroví

Jablková Charlotta

Vydatná a závratně výtečná je jablková Charlotta. Křupavé tousty provoněné máslem pod sebou skrývají šťavnatá navinulá jablíčka. Chutná teplá i studená.

8 porcí

250 g přepuštěného másla
40 g vanilkového cukru
500 g bílého toustového chleba
750 g jablek
125 g cukru
100 g rozinek
4 cl rumu
citronová šťáva

Máslo přepustíme a vmícháme vanilkový cukr. Toustový chléb necháme v troubě „zatáhnout“, neměl by být měkký, ale lehce prosušený.

Plátky chleba máčíme v másle, skládáme do zapékací nádoby, poklademe nadrobno nakrájenými jablky (lépe krájet než strouhat) smíchanými s cukrem, rozinkami máčenými v rumu a citronovou šťávou. Zakryjeme opět tousty máčenými v másle a zapečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 30 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

31 hlasů

Další recepty Celý díl