Zeleninová jídla

Pórkové ragú s čočkou a muškátovou bramborovou kaší

Ačkoliv je tato finančně úsporná kombinace potravin nezvyklá, pokrm je to výtečný a nutričně vydatný.

4−6 porcí

2 menší pórky
slunečnicový olej
200 g vařené čočky
střik vinného octa
římský kmín
fenykl
sůl

Očištěný pórek nakrájíme nahrubo, opečeme na oleji dosklovata, vmícháme vařenou čočku (čočku předem namočíme, vodu slijeme, zalijeme novou, vaříme s novým kořením a bobkovým listem, nesolíme), zastříkneme octem, ochutíme kořením, prohřejeme a podáváme s bramborovou kaší a tvarohem.

bramborová kaše

500 g brambor typu C
voda
sůl
150 ml mléka
muškátový oříšek

Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, poté vodu slijeme (můžeme trochu ponechat), rozmačkáme či rozšleháme. Když je bramborová hmota hladká, vešleháme horké mléko a ochutíme muškátovým oříškem.

na podávání

200 g měkkého tvarohu

Ohodnoťte tento recept: 

21 hlasů

Další recepty Celý díl