Pórkové ragú s čočkou a muškátovou bramborovou kaší


Ačkoliv je tato finančně úsporná kombinace potravin nezvyklá, pokrm je to výtečný a nutričně vydatný.
4−6 porcí
2 menší pórky
slunečnicový olej
200 g vařené čočky
střik vinného octa
římský kmín
fenykl
sůl
Očištěný pórek nakrájíme nahrubo, opečeme na oleji dosklovata, vmícháme vařenou čočku (čočku předem namočíme, vodu slijeme, zalijeme novou, vaříme s novým kořením a bobkovým listem, nesolíme), zastříkneme octem, ochutíme kořením, prohřejeme a podáváme s bramborovou kaší a tvarohem.
bramborová kaše
500 g brambor typu C
voda
sůl
150 ml mléka
muškátový oříšek
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, poté vodu slijeme (můžeme trochu ponechat), rozmačkáme či rozšleháme. Když je bramborová hmota hladká, vešleháme horké mléko a ochutíme muškátovým oříškem.
na podávání
200 g měkkého tvarohu
Ohodnoťte tento recept: