Crema Volteada
Nejtypičtějším dezertem Latinské Ameriky je právě crema volteada. Je to ve vodní lázni pečená sladká vaječná směs s karamelovou polevou.
8 porcí
250 g krupicového cukru
400 g sladkého kondenzovaného mléka
300 ml 12% smetany
6 vajec
1 lžíce vanilkové esencesnítka máty na ozdobu
Cukr pozvolna rozpustíme v pánvi.
Vzniklý karamel nalijeme na dno zapékacích mističek kulatého tvaru (asi dvě lžíce do každé mističky), necháme ztuhnout. Na karamel nalijeme vaječnou směs – viz dále.
Do mixeru vlijeme salko, smetanu, vejce a krátce, pulzním programem, prošleháme tak, aby se nám vytvořila navrchu pěna (můžeme vyšlehat i ručně metlou).
Směs nalijeme do mističek do ¾, navrchu musí zůstat pěna. Misky vložíme do pekáče s vodou a ve vodní lázni pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 45−50 minut.
Ohodnoťte tento recept: