Zeleninová jídla

Chřestovo-špenátový mousse s křepelčím vajíčkem, marinovaným chřestem a řeřichovým pestem

Lahůdka do chřestové sezóny – vyzkoušejte a ochutnejte!

4−6 porcí

250 ml 33% šlehačky
2 hrsti mladého špenátu
12 ks zeleného chřestu (bez hlaviček)
250 g měkkého tvarohu
olivový olej
sůl
12 křepelčích vajíček

Chřest očistíme, zbavíme dřevnatých konců a nakrájíme na tenká kolečka. Hlavičky ponecháme stranou na marinování.

Šlehačku dotuha vyšleháme, zlehka do ní vmícháme na nudličky nakrájený špenát, chřest a tvaroh, ochutíme pár kapkami olivového oleje a solí.

Marináda

2 citrony
1 šalotka
4 lžíce olivového oleje
sůl
12 ks chřestových hlaviček

Citronovou kůru z jednoho citronu a šťávu ze dvou citronů vymícháme s nadrobno nakrájenou šalotkou, olivovým olejem a solí. Do marinády vložíme hlavičky chřestu.

Řeřichové pesto

3 vaničky řeřichy
4 lžíce slunečnicového semínka
6 lžic olivového oleje
sůl

Polovinu množství řeřichy z jedné vaničky ponecháme stranou na podávání.

Ostatní řeřichu umixujeme se slunečnicovým semínkem, olejem a solí.

Na talíř servírujeme kopeček mousse, marinovaný chřest, pesto a dozdobíme řeřichou.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl