Maso

Šlehaná bramborová kaše zapečená s mletým masem

Hedvábná konzistence a lahodná chuť tohoto pokrmu potěší celou rodinu. Nezapomeňte na přílohu - zeleninový salátek!

4−6 porcí

600 g uvařených brambor bez slupky
50 g másla
100 ml mléka
4 vejce
100 g uzeného sýra
2 cibule
50 g sádla
400 g mletého masa (mix vepřové a hovězí)
4 stroužky česneku
1 lžička chilli
1 lžička sladké mleté papriky
2 lžičky majoránky
sůl

sádlo na vymazání formy

Brambory vyšleháme s ohřátým mlékem a rozpuštěným máslem dohladka, vmícháme vejce, nastrouhaný sýr a ochutíme solí.

Na kostičky nakrájenou cibuli opečeme na sádle dosklovata, vmícháme maso, nasekaný česnek, opečeme, ochutíme chilli, paprikou a majoránkou, podle chuti dosolíme.

Zapékací formu vymažeme sádlem, na dno poklademe poloviční dávku kaše, pokryjeme vrstvou mletého masa, završíme opět vrstvou kaše.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 30−40 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

173 hlasů

Další recepty Celý díl