Moučníky a cukroví

Panna cotta s višňovicí a pivními višněmi

Lahůdka hedvábné konzistence, která se na jazyku jenom rozplývá. Doporučujeme připravit den předem před podáváním.

4−8 porcí

4 plátky želatiny
150 ml vody na namočení želatiny

600 g 33% smetany
80 g vanilkového cukru
1 vanilkový lusk
40 ml višňové pálenky

Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě.

Smetanu vlijeme do rendlíku, přidáme obsah vanilkového lusku i samotný lusk, pálenku a pozvolna zahřejeme, aby se nám uvolnila chuť vanilky, nevaříme, vanilkový lusk vyjmeme.

Odstavíme a vmícháme nabobtnalou želatinu až se rozpustí.

Smetanu naléváme do vodou vypláchnutých mističek, necháme zchladnout a poté ztuhnout v lednici.

Před podáváním obkroužíme obvod panna cotty, misku můžeme na pár vteřin vložit do horké vody a vyklopíme. Podáváme s ovocnými omáčkami.

Omáčka

6 lžic cukru
100 ml piva
300 g višní

Cukr rozpustíme na světlý karamel, zastříkneme pivem, přidáme višně, svaříme, redukujeme, necháme zchladnout a podáváme s panna cottou.

Ohodnoťte tento recept: 

23 hlasů

Další recepty Celý díl