Panna cotta s višňovicí a pivními višněmi


Lahůdka hedvábné konzistence, která se na jazyku jenom rozplývá. Doporučujeme připravit den předem před podáváním.
4−8 porcí
4 plátky želatiny
150 ml vody na namočení želatiny600 g 33% smetany
80 g vanilkového cukru
1 vanilkový lusk
40 ml višňové pálenky
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě.
Smetanu vlijeme do rendlíku, přidáme obsah vanilkového lusku i samotný lusk, pálenku a pozvolna zahřejeme, aby se nám uvolnila chuť vanilky, nevaříme, vanilkový lusk vyjmeme.
Odstavíme a vmícháme nabobtnalou želatinu až se rozpustí.
Smetanu naléváme do vodou vypláchnutých mističek, necháme zchladnout a poté ztuhnout v lednici.
Před podáváním obkroužíme obvod panna cotty, misku můžeme na pár vteřin vložit do horké vody a vyklopíme. Podáváme s ovocnými omáčkami.
Omáčka
6 lžic cukru
100 ml piva
300 g višní
Cukr rozpustíme na světlý karamel, zastříkneme pivem, přidáme višně, svaříme, redukujeme, necháme zchladnout a podáváme s panna cottou.
Ohodnoťte tento recept: