Ryby a mořské plody

Ceviche z halibuta

(treska, štika, kambala)

Ceviche (seviče) je pokrm, který se připravuje ze syrového rybího masa, zastudena se marinuje v citronové či limetkové šťávě (či obou najednou, jako v našem případě).

filet halibuta či tresky, kambaly nebo štiky
citron
limetka
cukr
chilli omáčka
česnek
zázvor

Filet ryby bez kůže krájíme mírně našikmo na tenké plátky.

Smícháme kůru a šťávu z limetky a citronu s cukrem, chilli omáčkou, nastrouhaným česnekem a zázvorem.

Rybu vložíme do marinády, ponecháme 10−15 minut.

Ceviche vyjmeme z marinády, osušíme na savém papíru, servírujeme s pár kapkami sezamového oleje a doplníme bylinkami.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl