Zeleninová jídla

Bylinková cuketka s karotkovým salátem

I cuketky lze zpracovat na nekonečně mnoho způsobů, tento je obzvlášť zdařilý!

4 porce

4 cuketky
40 g másla
50 g hladké mouky
směs čerstvých bylinek (tymián, petrželka, saturejka)
olivový olej a máslo
sůl

Cuketu rozkrojíme podélně na čtvrtiny, vykrojíme část se semínky a nakrájíme na větší kusy.

Bylinky nasekáme, smícháme s moukou a ve směsi obalíme kusy cuket.

V pánvi rozpustíme máslo, přidáme trochu olivového oleje a cuketky osmažíme z obou stran dozlatova. Odložíme na savý papír a osolíme.

Podáváme například s karotkovým salátem.

karotkový salát

400 g mladé karotky
voda
50 g cukru
muškátový oříšek
celý černý pepř
20 ml olivového oleje
20 ml vinného octa
pažitka
sůl

Do kastrolku dáme vařit vodu s trochou cukru, strouhaným muškátovým oříškem, celým pepřem a nakrájenou mrkví. Vaříme, až je mrkev na skus, ihned zchladíme, scedíme a vmícháme do dresinku.

Dresink - olivový olej, cukr, sůl a vinný ocet dobře promícháme, přidáme pažitku a vmícháme uvařenou karotku.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl