Maso

Buřtguláš s chlebem

Jednotlivé oddíly se v podvečer velkého táboráku předháněly v soutěži o nejchutnější buřtguláš z kotlíku. Kluci v akci a jejich oddíl měli velkou konkurenci, poněvadž všichni táborníci získali díky svému guru – táborovému šéfkuchaři Pavlušovi dobré proškolení. Skutečnost, že všechny kotlíky zůstaly po večeři prázdné, jasně vyjádřila výsledky buřtgulášového klání.

4 porce

600 g točeného salámu
600 g brambor
4 cibule
2 lžíce sladké papriky
6 stroužků česneku
2 lžíce sádla
1 l vody
drcený kmín
majoránka
sůl
pepř

1. Cibuli nakrájíme najemno a salám na kolečka.

2. Do rozpáleného kotlíku dáme rozehřát sádlo, přidáme oloupaný, na plátky nakrájený točeňák, cibuli a drcený kmín. Restujeme dozlatova, poté zaprášíme paprikou a krátce orestujeme, zalijeme vodou, přidáme na kostky nakrájené oškrábané brambory (pokud máme rané, dáváme i se slupkou), osolíme a přivedeme k varu.

3. Jakmile jsou brambory měkké, dochutíme pepřem, majoránkou a česnekem. Buřtguláš podáváme s chlebem.

Ohodnoťte tento recept: 

280 hlasů

Další recepty Celý díl