Těstoviny

Smažená kolečka plněná zelím – Tirtlen mit kraut

TURTRES DA CRAUT – je ladinský název pro křupavá, zlatá kolečka plněná kyselým zelím.

Těsto používáme stejné jako v předchozím receptu.

Těsto

½ kg hladké pšeničné mouky
2 lžíce žitné mouky
rostlinný olej
teplé mléko
1 vejce
sůl
voda

Náplň

kysané zelí

olej na smažení

Z ingrediencí na těsto vypracujeme tuhé hladké těsto, které zakryté utěrkou necháme odležet při pokojové teplotě půl hodiny.

Těsto vkládáme do strojku na těstoviny a tvarujeme tenké pláty, z nichž vykrajujeme kolečka o průměru asi 12 cm, na střed klademe vymačkané kysané zelí, zakryjeme druhým kolečkem, dobře přimáčkneme a ve vysoké vrstvě oleje smažíme z obou stran dozlatova.

Pozn.: Pokud nemáme strojek na těstoviny, těsto vyvalujeme válečkem.

Ohodnoťte tento recept: 

31 hlasů

Další recepty Celý díl