Těstoviny

Ladinské ravioly se špenátem – Schlutzkrapfen

Ladinové, ukryti ve vzdálených údolích, byli vždy závislí na samozásobování, takže jejich kuchyně byla poměrně jednoduchá. Avšak suroviny, z nichž byla jídla připravována, byly kvalitní a poctivé. V ladinštině se tento pokrm nazývá CAJINCI T’EGA DA SPINOT Y CIOT.

Těsto

½ kg hladké pšeničné mouky
2 lžíce žitné mouky
1 lžíce rostlinného oleje
teplé mléko
1 vejce
sůl
voda

Náplň

spařený a namletý listový špenát
tvaroh nebo ricotta
sůl

Na podávání

parmezán
přepuštěné máslo

Z ingrediencí na těsto vypracujeme tuhé hladké těsto, které zakryté utěrkou necháme odležet při pokojové teplotě půl hodiny.

Náplň připravíme smícháním špenátu s ricottou, ochutíme solí.

Těsto vkládáme do strojku na těstoviny a tvarujeme tenké pláty, z nichž vykrajujeme kolečka o průměru asi 8 cm, střed poklademe lžičkou špenátové směsi, přeložíme napůl a kraje umáčkneme. Vkládáme do vařící se vody. Vaříme 8−10 minut.

Podáváme se strouhaným parmezánem a přeléváme přepuštěným máslem.

Pozn.: Pokud nemáme strojek na těstoviny, těsto vyvalujeme válečkem.

Ohodnoťte tento recept: 

29 hlasů

Další recepty Celý díl