Polévky

Jemná a lehká hrachová polévka

Polévka obsahuje kromě hrachu i zeleninu – cibuli, česnek a celer. Dochucujeme pouze solí, majoránkou, třeným česnekem a namísto pepře sypeme pažitkou, která má štiplavější chuť a polévku ještě hezky ozdobí.

10 porcí

6 lžic slunečnicového oleje
1 malá cibule
3 stroužky česneku
¼ středního celeru
2 hrnky vařeného hrachu
voda
majoránka
pažitka
sůl

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme nakrájený celer s plátky česneku ze dvou stroužků (jeden ponecháme na závěr), krátce opečeme, zalijeme vodou, přidáme vařený hrách a půl hodiny provaříme. Poté rozmixujeme, dochutíme utřeným stroužkem česneku se solí, majoránkou, dozdobíme pažitkou.

Ohodnoťte tento recept: 

159 hlasů

Další recepty Celý díl