Těstoviny

Penne all‘ arrabiata

Čertovsky dobré jsou těstoviny s omáčkou z drcených rajčat, cibule, česneku, špetky chilli a bylinek. Jednoduché a jednoduše famózní.

4 porce

400 g originálních italských těstovin penne
400 g drcených rajčat
1 menší cibule
panenský olivový olej
3 stroužky česneku
špetka sušené chilli papričky
hrst sekané petržele
snítka bazalky
sůl
ovčí sýr Pecorino Romano

Na oleji zpěníme jemně krájenou cibuli, česnek a chilli. Přidáme rajčata a prohřejeme, na závěr vmícháme nasekané bylinky, promícháme s vařenými těstovinami, podáváme sypané sýrem Pecorino Romano.

Těstoviny vaříme podle návodu v osolené vodě s olejem. Vaříme na skus, nesmíme převařit. Scedíme a ihned vmícháme do připravené rajčatové směsi.

Ohodnoťte tento recept: 

47 hlasů

Další recepty Celý díl