Moučníky a cukroví

Kokosová roláda s bílou čokoládou a malinami

Těsto

5 vajec M
150 g krupicového cukru
130 g hladké mouky
50 g jemně strouhaného kokosu
40 g vody
30 g oleje
1 g soli

Krém

150 g bílé čokolády
150 g kokosového mléka
150 g másla
1 vanilkový lusk

Na dokončení

250 g malin
200 g malinového džemu
100 g kokosových hoblin

Bílky oddělíme od žloutků a s cukrem, solí a vodou vyšleháme v hladký sníh. Do sněhu přidáme žloutky a olej, metličkou promícháme. Přisypeme mouku a kokos, řádně promícháme a ihned vlijeme na plech s pečicím papírem. Rozetřeme do hladkého plátu. Pečeme 6–7 minut na 240 stupňů. Ihned po upečení stáhneme z plechu a necháme chladnout.

Do hrnce dáme kokosové mléko, vnitřek vanilkového lusku a společně prohřejeme. Poté přisypeme bílou čokoládu a vše promícháme (již nevaříme). Máslo si nakrájíme na menší kusy, dáme do mísy a přilijeme teplou směs z hrnce. Metličkou dlouze a pořádně promícháme a vytvoříme hladký krém.

Plát rolády po vychladnutí pomažeme malinovým džemem, 2/3 krému, poklademe polovinou malin natrhaných na malé kusy. Opatrně pomocí pečícího papíru srolujeme do tvaru rolády a pořádně utáhneme. Zbylým krémem potřeme hotovou roládu a posypeme zbylými kousky malin a kokosovými hoblinami.

Ohodnoťte tento recept: 

22 hlasů

Další recepty Celý díl