Moučníky a cukroví

Tvarohový jahodový koláč s drobenkou

Koláč

1 kg plnotučného měkkého tvarohu z kelímku
250 g cukru krupice
180 g oleje
4 vejce M
130 g dětské krupičky
12 g prášku do pečiva
2 g soli
1 limeta
1 kg čerstvých jahod

Drobenka

100 g hladké mouky
50 g másla
40 g cukru krupice
1 g soli

Na dokončení

lístky meduňky na dozdobení

Tvaroh, krupičku, cukr, prášek do pečiva, sůl a vejce dáme do mísy, přistrouháme kůru z limety, vymačkáme šťávu a vše společně promícháme. Nakonec přilijeme olej a znovu promícháme do hladkého těsta. Vylijeme na plech s pečicím papírem.

Jahody si nakrájíme na plátky nebo menší kostičky a rovnoměrně poklademe na celé těsto.

Do mísy nasypeme mouku na drobenku, cukr, sůl a změklé máslo. Vše společně prohněteme a vytvoříme drobenku. Tou koláč nakonec posypeme. Pečeme 25–30 minut na 170 stupňů na horký vzduch.

Ohodnoťte tento recept: 

101 hlasů

Další recepty Celý díl