Saláty

Salát z blanšírované kapusty s trhaným masem ze stehen

2 kachní stehna
sůl
mletý pepř
kmín

Salát

1/2 malé dýně hokkaido
1/2 kapusty
150 g cherry rajčat
2 mrkve
olivový olej na smažení
sůl
lžička fenyklu
lžíce dýňových semínek

Dresink

2 lžíce dijonské hořčice
lžíce medu
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
šťáva z ½ citronu

Dozdobení

sýr (kamadet, niva)
zrníčka granátového jablka

Kachní stehna osolíme, opepříme, přidáme kmín a dáme péct do trouby na 160 stupňů asi 90 minut. V polovině podlijeme vodou. Po upečení obereme a natrháme trháme maso od kosti.

Listy kapusty rozebereme a nakrájíme na nudličky, dýni na kostičky, mrkev na půlkolečka a cherry rajčata na půlky. Kapustu dáme do mísy a spaříme horkou vodou, osolíme, přidáme fenykl a necháme ji asi 8 minut louhovat. Pak vyjmeme a dáme do mísy se studenou vodou.

Na pánvi rozpálíme olivový olej, orestujeme mrkev a dýni, opepříme, za několik minut přidáme rajčata a společně chvíli prohřejeme.

Ingredience na dresink dáme do mísy a společně rozšleháme do hladké emulze. Vložíme kapustu, zeleninu z pánve, dýňová semínka a společně promícháme. Porci na talíři zasypeme zrníčky granátového jablka, kousky sýra a přidáme maso. Zalijeme výpekem z kachny.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl